Bayburt Lisesi Ögrencileri Uluslararasi Bir Projeye Imza Atti

Bayburt Lisesi 10’uncu sinif ögrencileri, Ingilizce ögretmeni Yesim Tepeli’nin önderliginde bu yil yeni bir eTwinning projesi baslatarak, uluslararasi projeyle adindan söz ettirdiler.

Bayburt Lisesi Ögrencileri Uluslararasi Bir Projeye Imza Atti
Proje Shorena Gazashvili ve Irem Sahra Turna kuruculugunda Türkiye’den 10, Portekiz’den 3, Hirvatistan’dan 2 ve Gürcistan’dan 2 ögretmenin ortakligiyla toplam 17 ögretmen tarafindan yürütülüyor.

Cultures in Harmony Celebrating Diversity Around Europe isimli projede yöresel yemeklerin, kiyafetlerin, gelenek ve göreneklerin, kültürel varliklar ile miraslarin tanitimi yönünde etkinlikler yapiliyor.

Bu etkinlikleri yaparken pek çok web2.0 ve web3.0 araci kullanan ögrenciler, teknolojiyi etkili biçimde kullanmayi da ögreniyorlar. Simdiye kadar CapCut programiyla yöresel yemekleri video haline getirip tanitma, Snapchat ve Bitmoji gibi uygulamalariyla kendi avatarlarini tasarlama, Ingilizce kendi sarkilarinin sözlerini yazma ve Suno.AI programiyla bu sözleri seslendirerek sarkiya dönüstürme, projedeki partnerleri için kisisel yeni yil kartlari hazirlama, Canva programiyla posterler ve logolar tasarlama, Padlet uygulamasiyla yöresel müzikleri, tarihi ve kültürel miraslari ve kendilerini tanitma, Linoit programiyla atasözlerini ve deyimleri aktarma, Chatterpix programiyla eTwinning günüyle ilgili görüslerini seslendirme ve videolastirma gibi etkinlikler yapan ve projede ortak dil olarak da Ingilizceyi kullanan ögrenciler, Ingilizce konusma ve yazma becerilerini gelistiriyorlar.

Proje boyunca ögrenciler Bayburt’u temsil ederken ayni zamanda kendi kültürlerini, dillerini, yöresel yemeklerini, gelenek ve göreneklerini tanitma, bunun yani sira farkli kültürleri tanima ve onlarla etkilesimde bulunma firsati da buluyorlar. Birçok bireysel ve isbirlikli etkinlik içeren eTwinning projesinin hem ulusal, hem de Avrupa kalite etiketlerini almasi bekleniyor.
Kaynak: İHA