Artan Bagis Ve Kurban Fiyatlari, Biçak Bileyicilerinin Is Yogunlugu Geçen Yila Oranla Azaltti

Yozgat’ta kurban fiyatlarinin yüksekligi, yurt disina olan bagislarin artmasi ve vatandasin alim gücünün yeterince olmamasi yaklasan Kurban Bayrami öncesi biçak bileyicilerinin is yogunlugunu azaltti.

Artan Bagis Ve Kurban Fiyatlari, Biçak Bileyicilerinin Is Yogunlugu Geçen Yila Oranla Azaltti
Kurban Bayramina sayili günler kala biçak bileyicileri ve saticilarinda hareketlilik baslarken, kimi vatandas kurbana aci çektirmemek için yeni biçak almayi tercih ederken kimi vatandasta biçaklarini biletmeyi tercih ediyor. Ancak Yozgat’ta hazirliklarini tamamlayan biçakçilarin isleri bu yil istedikleri gibi gitmiyor. Geçen yila oranla Yozgat’ta bu yil kurban fiyatlarinin yüksek olmasi ve bagis oranlarinin artmasi biçakçi esnafinin is yogunlugunu da etkiledi. Esnaf bu yil is yogunlugunun geçen yila oranla yari yariya azaldigini belirtti.

Dededen kalma meslegini Tol Çarsi’da sürdüren Abdullah Nurdogdu, Kurban Bayrami için hazirliklara basladiklarini söyledi.

Geçen yila oranla hem biçak satisi hem de bileyleme isinde düsüs yasandigini ifade eden Nurdogdu, “Vatandasin alim gücü düsük, kurbanini almayanin aklina biçak almakta düsmüyor. Vatandas bu yil bagislara da çok fazla yöneldi, o yüzden geçen seneki yogunluk yok. Bizim son 3 günümüz yogun olur.” dedi.

Biçak bileylemesini ehil olan kisilere yaptirmalari konusunda vatandaslara uyarilarda bulunan Nurdogdu, “Sokaklar su an biçakçi doldu, onlarin hiçbiri kendi isi degil, herkesin ayri bir isi var ve ek olarak biçak bileleme isini yapiyor. Onun için isi ehil olan kisilere yaptirmalari gerekiyor. Bir de biçagin keskin olmasi çok önemli kurbana eziyet vermemek gerekiyor. Biçaklari 30 liradan bileyliyoruz, nacaklarin da fiyati 50 liradan basliyor büyüklügüne göre degisiyor.” seklinde konustu.

Sokakta isi bilmeyen kimselere biçak biletlemenin dogru olmayacagini söyleyen vatandaslardan Mehmet Güler ise, “Kurbana eziyet vermemek için biçak biletme isini biçakçilarda ehil olan ustalara veriyoruz. Yillardir buraya geliyorum, herkese de burayi tavsiye ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA