Yavru Atmaca Bu Sefer Aga Degil Tabelaya Çarpti

Rize’de yüksek kesimlerden sehir merkezine kadar inen yavru atmaca bir kuaförün tabelasina çarpip yakalaninca kuaför dükkaninin adeta maskotu haline geldi.

Yavru Atmaca Bu Sefer Aga Degil Tabelaya Çarpti
Rizeliler için bir tutku haline gelen ve yakalamak için yüksek köylerde ag kurularak yakalanan atmaca bu kez bir berber dükkaninda yakalandi. Muhtemel bir avin arkasindan uçarken sehir merkezine kadar inen yavru atmaca, Yeniköy mahallesinde bir kuaförün önce tabelasina ardindan da camina çarpti. Çarpmanin etkisiyle kendini yerde bulan yirtici kus kuafördekiler tarafindan yakalandi. Çarpmadan dolayi sersemleyen kusu besleyen kuafördekiler daha sonrasinda atmacayi tiras ediyormus gibi çektikleri videoyu sosyal medya hesaplarinda paylasti. Yavru atmaca kuafördekiler ve çevredekiler tarafindan ilgi odagi oldu.

“Herhalde tiras olmaya geldi”

Tabelaya çarpan atmacayi bakmaya basladiklarini belirten Yunus Emre Güner, “Tiras yaparken tabeladan yüksek bir ses geldi. Halsiz ve bitkin bir sekilde bir atmacanin yere düstügünü gördük. Sonrasinda onu içeriye aldik. Besledik, veterinere gösterdik ve bakimlarini yaptik. Suan bizde ama biraz saldirgan. Küçücük atmaca namimizi duymus ve herhalde tiras olmaya geldi. Tirasini begenmedi herhalde o yüzden isiriyor. Atmacaya etini ve suyunu verdik. Biz bunu Rizespor’a teslim etmeyi düsünüyoruz. Layik oldugu yere teslim edecegiz” seklinde konustu.



“Tesadüfen dükkanimiza bir atmaca denk geldi”

Atmacayi tiras yapiliyormus gibi çektikleri videoyu sosyal medyada paylasim yaptiklarini ifade eden Burak Kara, “Tesadüfen dükkanimiza bir atmaca denk geldi. Aldik yemini ve suyunu verdik. Durumu iyi. Bizi de mutlu etti. Rize’nin simgesi olmasindan ötürü. Tirasini da yaparak sosyal medyada paylasimlar yaptik. Yöremizin bir kusu ve sevdigimiz bir sey” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA