Eski Hakim Ve Savcinin Oglu Yine Bir Olaya Karisti

Bakirköy’de vatandaslarin üzerine otomobilini sürerek yaralanmasina neden olan ve çesitli diger suçlardan 9 adet hükmün açiklanmasinin geri birakilmasi karari verilen annesi eski hakim babasi ise eski cumhuriyet savcisi Görkem Sertaç Göçmen’in yeni bir olaya karistigi ortaya çikti. Istanbul’dan ayrilan Göçmen’in bu kez Sinop’ta bir vatandasi silahla tehdit ettigi ve bu nedenle 6 ay 22 gün hapisle cezalandirilmasina hükmedildigi ögrenildi. Öte yandan Göçmen’e verilen ceza ertelendi.

Eski Hakim Ve Savcinin Oglu Yine Bir Olaya Karisti
Bakirköy’de kiz arkadasini darp ederken tepki gösteren vatandaslarin üzerine otomobilini sürerek yaralanmasina neden olan ve çesitli diger suçlardan 9 adet hükmün açiklanmasinin geri birakilmasi karari verilen annesi eski hakim babasi ise eski cumhuriyet savcisi Görkem Sertaç Göçmen bu kez de ‘silahla tehdit’ suçundan yargilanarak ceza aldi. Göçmen’e verilen ceza ertelendi.

Boyabat Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada beyanda bulunan müsteki Soner Basak saniktan sikayetçi oldugunu söyleyerek, “Olay nedeniyle manevi olarak zarar gördüm. Olay günü agabeyimin tirinin içerisinde otururken, karsidan tanimadigim bir araç geldi. Ilk önce tirin benim oturdugum tarafina torpil atti. Basta tepki vermedim. Daha sonra gidip evimin önüne torpil atti. Sahsin yaninda bir kadin vardi. Daha sonra sahis araci ile tirin yaninda durdu. Kendisini daha önceden tanimiyorum. Kendisine ‘yaptigin ayip degil mi?’ dedim. Yüzüme bakti ‘bir sorun mu var?’ dedi.

Ben de ‘evet var’ dedim. Sonra bana ‘kariyi birakip geleyim’ dedi.

Daha sonra ben binanin önünde bekledim. Tirin oldugu yerden bagirti sesi geldi. Sahsi görmedim ancak araci gördüm. Sesinden tanidigim kadariyla sanikti. Daha sonra benim tirin içerisinde oldugumu düsünerek tira dogru 4-5 el ates etti. Ardindan aracina binerek olay yerinden uzaklasti. Atis sesini duyunca üzerimde bir korku olustu. Hala daha korkuyorum. Gece sokaga çikamiyorum” dedi.

Sanik Görkem Sertaç Göçmen ise savunmasinda, “Olay günü kiz arkadasim B.N.S. ile maytap patlatiyorduk. Müsteki evinin önündeki tirin içerisinden çikarak ‘burada maytap patlatamazsiniz’ seklinde sözler söyledi.

Ben de bu sekilde konusamayacagini bize karismamasi gerektigini söyledim. Bunun üzerine bana küfürlü konusmaya basladi.

Biz kiz arkadasim B.N.S. ile olay yerinden uzaklasarak eve gittik. Sonra sigara almak için disari çiktik. Polisler durdurarak üzerimizde silah olup olmadigini sordular. Biz de sadece maytap patlattigimizi silah olmadigini söyledik. Benden el svap örnekleri alindi ve herhangi bir atis artigina rastlanmadi” dedi.

Mahkeme kararinda Görkem Sertaç Göçmen’in ‘silahla tehdit’ suçundan önce 2 yil 6 ay hapis ile cezalandirilmasina karar verdi. Hakim, haksiz tahrik ve takdiri indirim uygulayarak cezanin 6 ay 22 güne düsürülmesine hükmetti. Sanik Göçmen’e verilen ceza ertelenerek 1 yil 6 ay 22 gün süreyle denetim altinda bulundurulmasina da karar verildi.

Öte yandan Görkem Sertaç Göçmen’in davasi görülen bu olaydan 1 ay önce baska bir olay nedeniyle yargilandigi ve ‘silahla tehdit’ suçundan 2 yil hapisle cezalandirilmasina karar verildigi de ögrenildi. Göçmen’in ayrica Bakirköy Adliyesi’nde görülen davalarda çesitli suçlardan 9 adet hükmün açiklanmasinin geri birakilmasi karari verildigi tespit edildi.

Mütalaadan

Boyabat Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan açiklanan mütalaada, 28 Temmuz 2021 günü meydana gelen olay anlatildi. Mütalaada, müsteki Soner Basak’in tirinin içindeyken, sanik Görkem Sertaç Göçmen’in araci ile yaninda kiz arkadasi B.N.S. ile olay yeri olan Sinop Saraydüzü Elecek Yolu Caddesi’ne geldigi kaydedildi. Sanik ve kiz arkadasi B.N.S. burada maytap patlatmaya basladiklari da kaydedilen mütalaada, bundan rahatsizlik duyan müsteki Basak’in uyarida bulundugu aktarildi. Sanigin kiz arkadasini birakip geri gelecegini söyleyerek olay yerinden ayrildigi ve bir süre sonra tekrar olay yerine gelerek tira dogru ‘çikin lan disari’ diye bagirdigi mütalaada kaydedildi. Görkem Sertaç Göçmen’in yaninda getirdigi silah ile havaya 4-5 el ates ettigi de belirtilen mütalaada, sanigin kastinin müstekiyi tehdit etmek ve korkutmak oldugu ifade edildi. Mütalaada Görkem Sertaç Göçmen’in ‘silahla tehdit’ suçundan cezalandirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA