Engelsiz Izciler Bagimsiz Yasamayi Ögreniyor

Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yilinda Mentese’de hizmete sundugu, ardindan Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye baslayan Kisa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çesitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.

Engelsiz Izciler Bagimsiz Yasamayi Ögreniyor
Mugla Büyüksehir Belediyesi 4 ilçeden gelen 31 ‘Engelsiz Izci’ için Köycegiz’de kamp düzenledi.

Izciler, gün boyu oyunlar oynayarak, çesitli etkinlikler yaparak, sarkilar söyleyerek gönüllerince eglendi.

‘Çocuklarimiza hayatlarini kendi baslarina sürdürme egitimi veriyoruz’

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen engelli etkinliklerinde bireylere aileleri olmadan hayatlarini sürdürme ve sorumluluk alarak bagimsiz yasayabilme egitimleri verdiklerini söyleyen Sosyal Hizmet Uzmani ve ayni zamanda izci lideri olan Zeliha Balik, “Fethiye’den, Marmaris’ten, Milas’tan ve Mentese’den gelen arkadaslarimiz ile günübirlik bir etkinlik düzenledik. Sabah kalkinca dislerini firçalamasindan yatagini düzeltmesinden, kiyafetlerini gün içinde giyis seklinden, yemegini kendi almasi, yedigi tabagi kendi kaldirmasi gibi basit seylerden baslayarak ailesi olmadan yapabilme becerisini kazandirmaya çalisiyoruz. O nedenle kamplarimiz ailesiz oluyor. Çadirlarini kendileri kuruyorlar, yataklarini yapiyorlar. Gün içerisinde denetim yapiyoruz çadirlarin içine. Çarsaflari düzgün mü, kiyafetleri kalkti mi, kirlileri ayri yere koymus mu? Bunlari önceden ögretiyoruz, kamplarda da uygulamalarini bekliyoruz. Bu sekilde de yasama adapte etmeye çalisiyoruz” dedi.

Etkinlige Fethiye’den katilan Engelsiz Izci Kenan Kayikçi Köycegiz’de düzenlenen etkinlikten çok sey ögrendigini ve güzel zaman geçirdigini belirterek, “Izcilikte dogayi korumayi, çöp atmamayi, dogayi temiz tutmayi ögrendim. Bugün taslarla bir eser yaptik. Sabah oyunlar oynadik. Balon yarismasi yaptik eglendik. Izci olmayi çok seviyorum” dedi.

Köycegiz’de düzenlenen izci etkinligine Marmaris’ten katilan Ceyda Altin degisik etkinliklerle çok eglendiklerine vurgu yaparak “Izcilik kampina gidiyoruz. Çok egleniyoruz. Degisik etkinlikler yapiyor, degisik oyunlar oynayarak çok egleniyoruz. Kendi basimiza yataklarimizi topluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA