CHP Genel Baskani Özel Açiklamasi 'Barisçil Yürüyüs, Protesto Ve Toplanti Hakkimizi Kullanalim'

Eskisehir’de konusan CHP Genel Baskani Özgür Özel, vatandaslari yürüyüslere ve protesto gösterilerine davet ederek, "Anayasal hakkimiz olan barisçil yürüyüs, protesto ve toplanti hakkimizi kullanalim” dedi.

CHP Genel Baskani Özel Açiklamasi 'Barisçil Yürüyüs, Protesto Ve Toplanti Hakkimizi Kullanalim'
CHP Genel Baskani Özgür Özel, bir takim ziyaretler için Eskisehir’e geldi. Ilk duragi olan CHP Eskisehir Il Baskanligi’nda toplanan vatandaslara ve partililere konusma yapan Özel, gündeme dair açiklamalarda bulundu. Vatandaslari, haklarini aramak üzere yürüyüslere ve protestolara davet eden Özel, “Kim hak ariyorsa yaninda olalim. Emekliyse emekli, astsubaysa veya emekli astsubaysa astsubay, emekçiyse emekçi, çiraklik magduru veya staj magduruysa onun, kademe bekleyenlerse onun, kim olursa onlarin arkasinda olalim. Meydanlari dolduralim. Anayasal hakkimiz olan barisçil yürüyüs, protesto ve toplanti hakkimizi kullanalim. Bu hakki geri alanlarla mücadele ederek anayasamiza sahip çikalim. Adim adim kazanalim. Adim adim yürüyelim. Bu yürüyüsümüze ayaklar katildikça, omuz verildikçe, kulaklar dediklerimizi isittikçe emin olun isçiler kazanacak. Emin olun çiftçiler kazanacak. Emin olun esnaf kazanacak. Emin olun emekliler kazanacak” diye konustu.



"Örtülü bir IMF programi uygulanmaktadir"

Enflasyon ve TÜIK verileri hakkinda konusan Özgür Özel, "Emekli maasi içinde, asgari ücret içinde enflasyon TÜIK tarafindan hesaplaniyor. Zaten bu TÜIK, yaptigi hesaplamayla TÜIK, -Tayyip Erdogan’i üzmeyen istatistik kurumu- demek. Zaten rakamlar bastan yanlis" dedi.

Enflasyon tahminlerine de deginen Özel, "Bakin orta vadeli programda enflasyon tahmini yüzde 33’ken, 3 ay önce yüzde 36’ya, simdi yil sonu için yüzde 39’a revize ettiler. Her geçen gün beklentilerini yükseltiyorlar. Onlar 33 demisken aslinda 60’larda olacagi belliydi. Simdi onlar da umutlarini kaybetmeye basladilar. Buradan hepinize sesleniyorum. Hayat pahaliligiyla mücadele emeklinin, emekçinin, yoksulun sirtindan yapilamaz. Bugün Türkiye’de bir IMF programi uygulanmaktadir. Örtülü bir IMF programi uygulanmaktadir. IMF hayalet gibi üzerimizde dolasmaktadir. IMF ile anlassa ’memura zam yapma diyecek’, yapmiyor. ’Emekliye zam yapma’ diyecek, yapmiyor. Ve IMF’yle anlassan ’istihdam yapma, ise alma’ diyecek. Almiyor ama adina bir tek IMF demiyor. Bu hayalet, bu gulyabani hep emeklinin penceresinde. Hep emekçinin penceresinde. Hep yoksullarin kapisina dayaniyor. Mehmet Simsek’e sesleniyorum. Gulyabani’ni al. Biraz da zenginlerin kapisina git. Biraz da zenginlerle ugras. Yoksulun pesini birak.”
Kaynak: İHA