Bitlis'in Kar Tünelleri Buzdan Magaralari Andiriyor

Bitlis’in yüksek rakimli daglarinda sakli kalan kar tünelleri adeta buzdan magaralari andiriyor.

Bitlis'in Kar Tünelleri Buzdan Magaralari Andiriyor
Bitlis’in yükseklerinde halen kisin etkileri hissedilirken özellikle bahar aylarinda bile kar manzaralariyla ziyaretçilerini büyülüyor. Yilin büyük bölümünü kar altinda geçiren kentlerin basinda gelen Bitlis’te mayis ayinda bile kar manzaralari görmek mümkün. Aldigi yogun kar miktari nedeniyle bölgede karin baskenti olarak tabir edilen Bitlis, bu yil bahara hasret kaldi. Bitlis’e komsu illerden olan Batman, Diyarbakir, Mardin, Siirt gibi çevre illerde hava sicakligi 25 dereceleri geçerken Bitlis’te ise halen kar manzaralari görmek mümkün. Kentin yüksek rakimli daglarin arasinda sakli kalan kar tünelleri ise adeta buz magaralarini andiriyor. Özellikle Bitlis - Mutki arasindaki yüksek rakimli daglar, dogal güzellikleriyle görenleri kendine hayran birakiyor. Daglar arasindaki kar tüneli, dogal selalenin üzerini bir köprü gibi örterek, altindan berrak sularin akmasina izin veriyor. Bu manzara, adeta bir doga harikasi olarak ziyaretçilerini büyülüyor. Kar ve suyun bu muhtesem bulusmasi, bölgenin benzersiz bir doga mirasi oldugunu bir kez daha gösteriyor. Bitlis’in yüksek rakimli daglarinda bulunan bu kar tünelleri, adeta doganin bir sanat eserini andiriyor. Yüksek rakimli daglar arasindaki dogal güzellikleri kesfeden vatandaslar ise dogal güzelligin tadini çikariyor.

Sifali yabani bitki toplamak üzere geldikleri yüksek rakimli daglarda birçok dogal güzellikle karsilastiklarini söyleyen Vehbi Damar, bu güzelliklerden birinin de buz magarasini andiran dogal güzelligin oldugunu söyledi.

Üzeri kar kütlesiyle kapli olan alanin altindan siril siril selale suyu geçtigini anlatan Damar, dogal güzelligin hem görüntüsüyle hem de altindan akan su sesiyle insan ruhunu dinlendirdigini ifade etti.

Vatandaslardan Cumali Ayaz ise bölgeden benzer birçok dogal güzelligin yer aldigina vurgu yapti.
Kaynak: İHA