AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Baskani Yilmaz Seçim Sonuçlarini Degerlendirdi

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Baskani Yusuf Ziya Yilmaz, "Bu 31 Mart 2024 seçimlerinin malum sonuçlarindan biz memnun degiliz ama milletimizin ortaya koydugu düsünceyi, fikri sandiktan okuyoruz" dedi.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Baskani Yilmaz Seçim Sonuçlarini Degerlendirdi
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Baskani Yusuf Ziya Yilmaz, Yerel Yönetimler Baskan Yardimcisi ile Yerel Yönetimler Baskan Yardimcisi Selim Yagci’nin katilimiyla AK Parti Eskisehir Il Binasi’nda basin toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantida 31 Mart 2024 Mahalli Idareler seçimine iliskin parti mensuplariyla birlikte degerlendirme yapildi. Seçim sonuçlarindan memnun olmadiklarini belirten Yusuf Ziya Yilmaz, konuyla ilgili yurt genelinde degerlendirme yaptiklarini dile getirdi. 2029 seçimleri için de simdiden hazirliklara basladiklarini ifade eden Baskan Yilmaz, partililere seslenerek morallerini bozmamalarini ve gayretlerini eksik etmemelerini istedi.

"Neden önceki seçimlerdeki basariyi bu seçimde elde edemedigimizi degerlendiriyoruz"

AK Parti Eskisehir Il Binasi’nda düzenlenen basin toplantisinda konusan Baskan Yusuf Ziya Yilmaz, "Bu 31 Mart 2024 seçimlerinin malum sonuçlarindan biz memnun degiliz ama milletimizin ortaya koydugu düsünceyi, fikri sandiktan okuyoruz. Sandik sonuçlari bizim memnun olmadigimiz sonuçlar olabilir. Ama orada milletimiz bize ne söylemek istedi, ne anlatmak istiyor, neden memnun degil milletimiz, neden bundan önceki seçimlerdeki elde ettigimiz basariyi bu seçimde elde edemedigimizi Türkiye genelinde degerlendiriyoruz. Bu degerlendirmelerimizin sonucunda bizzat geleyim, ben Eskisehir’imizde de teskilat mensuplarimizla görüseyim. O fikir teatisini orada tamamlayalim, yorumlayalim düsüncesiyle buradayim. Ama daha da ötesinde, bu kampanya boyunca Eskisehir’imizdeki büyüksehir ve ilçe belediye baskanligi mücadelesi boyunca basta Nebi Hatipoglu beye ve diger ilçe belediye baskani kardeslerime gayretlerinden ve çabalarindan ötürü tesekkür ediyorum. Bu çabayi ve bu gayreti takdirle takip ettigimizi özellikle bilmenizi istiyorum. Basta Nebi beyin gayretini. Il baskanimizin, degerli kadin kollari baskanimizin ve degerli teskilat mensuplarimizin o Ramazan Ayi’nda oruç agizlariyla birlikte kosusturmalari, mücadele etmeleri ve bu mücadelede teskilat mensubu olarak davamiza olan inanmisliklarinin geregince verdikleri ugrasi takdirle takip ettigimizi ve onun için de tesekkürüm borç bildigimi özellikle sözlerimin basinda ifade etmek istiyorum. Arkadaslar biz öyle bir siyasi hareketiz ki 2002’den bu yana girdigimiz her seçimin galibi olduk. Ama bu seçimde arzu ettigimiz sonucu alamadik" dedi.



"Degerinizi ve bu ugurda verdiginiz bu mücadeleyi çok önemsiyorum"

2029’un hazirligina simdiden basladiklarinin mesajini da veren Yilmaz, "Benim bugünkü buradaki varligim da belki önümüzdeki süreç için yapilacak olan hazirliklarin bir asamasidir, bir boyutudur diyebiliriz. Kardeslerim çok degerlisiniz, özellikle teskilat mensuplari. Degerinizi ve bu ugurda verdiginiz bu mücadeleyi çok önemsiyorum. Ne olur bundan sonra gayretinizi hiç eksik etmeyin, öoralinizi yüksek tutun ve iletisim içerisinde oldugumuz bütün kardeslerimizle olan sicak kontakla temasini asla eskisinden az olmamak üzere yükselterek birlikte devam edelim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA