Usak'ta Güvenlik Ve Asayis Bilgilendirme Toplantisi Gerçeklestirildi

Usak Valisi Turan Ergün, Güvenlik ve Asayis Bilgilendirme toplantisinda, asayis, terör, kaçakçilik ve organize suçlar, göçmen kaçakçiligi, siber ile trafik konulari hakkinda detayli bilgiler verdi.

Usak'ta Güvenlik Ve Asayis Bilgilendirme Toplantisi Gerçeklestirildi
Usak Valisi Turan Ergün, valilik binasinda düzenledigi basin toplantisinda il genelindeki güvenlik degerlendirme verilerini vatandaslar ile paylasti. Il Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Fahri Semiz ile birlikte Usak’taki kentteki güvenlik konulari hakkinda bilgi aktaran Vali Ergün, asayis, terör, kaçakçilik ve organize suçlar, göçmen kaçakçiligi, siber ile trafik konularina degindi.

187 aranan sahis yakalandi

2024 yilinin Nisan ayinda toplam bin 137 olay meydana geldi. Bu olaylarda aydinlatma orani yüzde 84,7 oldu. Vali Ergün, gerçeklestirilen asayis uygulamalarinda toplamda 281 bin 152 sahis sorgulanirken, 25 bin 250 araç kontrol edilirken, bir önceki yila göre sorgu yapilan sahis sayisi yüzde 20 artis gösterdi. Bu çalismalar neticesinde 187 aranan sahsin yakalandigini belirtti.

Yakalanan sahislardan 0 ile 5 yil arasi kesinlesmis cezasi olanlarin sayisi 169 sahis olurken, 5 ile 10 yil arasi 12 sahis ve 10 yil ve üzeri kesinlesmis hapis cezasi bulunan 6 sahsin oldugu belirtti.

Kadina Siddetle Mücadele

Vali Ergün, toplamda 66 olayda 43 koruyucu tedbir ve 138 önleyici tedbir uygulanarak 2 kisiye ise elektronik tabanca takilmistir. Öte yandan KADES uygulamasini bugüne kadar toplamda 15 bin 10 kisi tarafindan kullanim saglanirken, 2024 yili içeresinde bin 756 kisi indirildigi açiklandi.

Okul Çevreleri ile Servis Araçlari denetimi

Vali Ergün, Nisan ayi içeresinde Okul Çevreleri ile Servis Araçlari Denetimi hakkinda bilgilere vererek, toplamda 715 ekip ve bin 997 personel ile 947 okul çevresi, 919 umumu açik alan, 553 okul servisi ve 13 bin 828 sahis sorgulandigini belirtti.

Öte yandan Vali Ergün, içinde bulundugumuz trafik haftasini hatirlatma yaparak tüm vatandaslari trafik kurallarina uyarak, trafikte can ve mal kayiplarinin önüne geçilmesinde büyük bir önem rol aldigini dile getirdi.
Kaynak: İHA