Trump'a Yönelik 'Sus Payi' Davasinin Odagindaki Stormy Daniels Mahkemede Ifade Verdi

Eski ABD Baskani Donald Trump’a yönelik “sus payi” davasinda ifade veren yetiskin film oyuncusu Stormy Daniels, Trump ile iliski yasadigini dogruladi. Kendisine bu iliskiye dair hikaye için 130 bin dolar teklif edildigini söyleyen Daniels, bunun bir gizlilik anlasmasi oldugunu söyledi.

Eski ABD Baskani Donald Trump’in iliski yasadigi yetiskin film oyuncusu Stormy Daniels’a 2016 baskanlik seçimleri sirasinda "sus payi" ödeme suçlamasiyla yargilandigi davaya New York’taki Manhattan Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Durusmada davanin odagindaki isim olan Daniels yaklasik 3 buçuk saat boyunca ifade verdi. Profesyonel yasamina 17 yasinda kulüplerde dans ederek basladigini söyleyen 45 yasindaki Daniels, ilk olarak ünlüler için düzenlenen bir golf turnuvasinda Trump ile tanistigini söyledi.

Trump’in kendisini aksam yemegine davet ettigini ve otel süitinde yemek yediklerini ifade eden Daniels daha sonra Trump ile yasadigi iliski hakkinda detaylari mahkemeye anlatti. Trump’in eski avukati Michael Cohen araciligiyla bu iliskiye dair hikaye için kendisine 130 bin dolar teklif ettigini dogrulayan Daniels, yapilan anlasmanin Trump’in yararina olan bir gizlilik anlasmasi oldugunu söyledi.



“Suçlu bulunursa hapse girmesini istiyorum”

Trump’in avukati Susan Necheles ise Daniels’i müvekkili ile ilgili iliski iddialari üzerinden para kazanmakla suçladi. Necheles’in “On yildan uzun bir süredir Baskan Trump ile iliski yasadiginizi iddia ederek para kazaniyorsunuz” demesi üzerine Daniels, "Basima gelenlerle ilgili hikayemi anlatarak para kazaniyordum" ifadelerini kullandi. Necheles’in “Bu hikaye size çok para kazandirdi, degil mi?" sorusuna ise Daniels, "Ayni zamanda bana çok paraya mal oldu” yanitini verdi. Davaya konu olan “sus payi” ödemesine yönelik iddialarin kamuoyuna yansimasiyla "hiç olmadigi kadar" gündemde yer aldigini vurgulayan Daniels, bunun ise özel hayatini olumsuz etkiledigini savundu. Daniels, Necheles’in “Trump’in hapse girmesini mi istiyorsunuz?” sorusuna da, "Eger suçlu bulunursa, evet” yanitini verdi. Trump’tan “nefret ettigini” söyleyen Daniels, Trump’in yaptiklarinin hesabini vermesini istedigini de sözlerine ekledi.

“Davanin çöktügünü gördük”

Mahkeme çikisinda yaptigi açiklamada davaya yönelik elestirilerini yineleyen Donald Trump ise, “Bu çok büyük bir gündü. Davalarinin tamamen çöktügünü gördük” seklinde konustu.

Iddianamede suç teskil edecek hiçbir kanitin yer almadigini savunan Trump, “Bu savci için tam bir felaket" dedi.

4 yil hapis cezasi alabilir Kamuoyunda “sus payi” davasi olarak da bilinen davada Trump, iliski yasadigi müstehcen film oyuncusu Stormy Daniels’e 2016 baskanlik seçimleri öncesinde “sus payi” ödemek ve ödemeyi örtbas etmek için resmi kayitlarda tahrifat yapmakla suçlaniyor. Trump’in ABD tarihinde bir ceza davasinda yargilanan ilk eski ABD Baskani olmasi nedeniyle önem tasiyan dava sonunda Trump’in 4 yila kadar hapis cezasi alabilecegi belirtiliyor.
Kaynak: İHA