Ögretmen Adaylarina 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele' Semineri Verildi

Elazig’da Firat Üniversitesi Egitim Fakültesi ögretmen adaylarina yönelik ’kadina yönelik siddetle mücadele’ ve ’erken yasta ve zorla evliliklerle mücadele’ semineri verildi.

Ögretmen Adaylarina 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele' Semineri Verildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne bagli Siddet Önleme ve Izleme Merkezi (SÖNIM) koordinasyonunda Il Emniyet Müdürlügü, Firat Üniversitesi, Elazig Barosu ve Il Müftülügünün katkilariyla Firat Üniversitesi Egitim Fakültesi ögretmen adaylarina yönelik seminer düzenlendi.

Firat Üniversitesi Egitim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen seminerde sinevizyon gösterimi destekli kadina yönelik siddetle mücadele ve erken yasta ve zorla evlilikler ile mücadele konulari hakkinda sunumlar gerçeklestirildi.

Seminerde, siddetin tanimi, türleri, yayginligi, siddet magduru kadinlara sunulan hizmetler, aile içi siddetle mücadelede yasal mevzuat, erken yasta ve zorla evliliklerde yasal mevzuat ve tedbir kararlari ve elektronik kelepçe konulari anlatildi.

Öte yandan kolluk kuvvetleri tarafindan Kadin Destek Uygulamasi (KADES) ile Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Eylem Plani ve 6284 sayili kanun ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak brosür dagitti.

Kadina yönelik siddetin her türlüsünü önlemek için çalismalar yürüttüklerini ifade eden Elazig Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Ömer Faruk Ergün," Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimiz himayesinde Kadinin Statüsü Genel Müdürlügümüz himayesinde ’Siddete Sifir Tolerans Ilkesi’’ ile koruyucu ve önleyici çalismalar yürütülmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Elazig il müdürlügü olarak paydas kurumlarimiz ile egitim ve farkindalik çalismalarimiz devam ediyor. Ilimiz 2021-2025 yillari Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Eylem Plani çerçevesinde bugün de Firat Üniversitesi Egitim Fakültesinde ögrenim gören ögretmen adaylarimiz ile bir araya gelerek Kadina Yönelik Siddetle Mücadele ve Erken Yasta ve Zorla Evlilikler ile Mücadele konularinda bilgilendirmelerde bulunduk. Kadina yönelik siddetin her türlüsünü önlemek amaciyla bu kapsamda çalismalarimizi yürütüyoruz” dedi.

Firat Üniversitesi Kadin ve Aile Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü, Firat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bahar Demirel ise ögretmen adaylarinin kadina yönelik siddet konusunda bilinçli olmasinin gelecek nesillerin yetismesi noktasinda oldukça önemli oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA