HIZMET-IS Sendikasi'ndan Mamak Belediyesi Önünde Eylem

HAK-IS Konfederasyonuna bagli HIZMET-IS Sendikasi, Mamak Belediyesi’nden çikarilan 71 isçi için belediye binasi önünde eylem yapti.

HIZMET-IS Sendikasi'ndan Mamak Belediyesi Önünde Eylem
HAK-IS Konfederasyonuna bagli HIZMET-IS Sendikasi, 31 Mart Mahalli Idareler yerel seçimlerinin ardindan AK Parti’den CHP’ye geçen ve 71 isçinin haksiz sekilde isten çikarildigi iddia edilen Mamak Belediyesi önünde eylem yapti. HIZMET-IS Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Idris Ersoy’un basin açiklamasi yaptigi eylemde, isten çikarilan isçilerin bir kismi da yer aldi.

Ersoy burada yaptigi açiklamada, 31 Mart yerel seçimleri sonucu yönetimi el degistiren Mamak Belediyesi’nde, is akdinin feshedilmesini gerektiren hakli bir neden olmadigini söyleyerek, “Keyfi kararlarla insanlar isinden ediliyor. Arkadaslarimiz bir haftadir üçer, beser isten çikariliyor. Seçimin üzerinden henüz 2 ay bile geçmeden, hem de 1 Mayis Isçi Bayramina yakin 71 arkadasimizin is akitleri hiçbir açiklama yapilmadan, haksiz ve hukuksuz bir sekilde feshedilmistir. Bugün, yarin kaç isçi arkadasimizin daha isine son verilecek o da bilinmiyor. Sendikamiz üyesi emekçiler kimsesiz degildir. Türkiye’nin en büyük, en güçlü ve en etkin sendikasi HIZMET-IS, Mamak Belediyesi emekçilerinin sonuna kadar yanindadir. Tüm üyelerimiz mücadelede kararlidir. Türkiye’nin dört bir tarafinda isine son verilen isçiler bunu yapan zihniyet ve isverenleri asla unutmayacaktir” ifadelerini kullandi.

“Üyelerimizi korumak için tüm hukuki islemleri baslatmis bulunuyoruz”

Tüm hukuki ve demokratik yollari kullanarak, isçilerin islerini geri alana kadar mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Ersoy, “Üyelerimizi korumak için tüm hukuki islemleri baslatmis bulunuyoruz. Her türlü yasal girisim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyecegiz. Emekçi arkadaslarimizi isten çikaranlarin karsisinda dimdik duracagiz. Isten çikarilan üyelerimiz islerine iade edilinceye kadar mücadelemizi kararlilikla sürdürecegiz. Mamak Belediyesi emekçilerinin hak ve hukukuna sahip çikacagiz. Tüm emekçiler olarak kararliyiz, Hakliyiz, kazanacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA