Eyüpsultan'da Okul Müdürünü Vuran Ögrenci Tutuklandi

Eyüpsultan’da okuldan atilmasindan sorumlu tuttugu okul müdürünü silahla vurup hayatini kaybetmesine neden olan ögrenci, çikarildigi nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eyüpsultan’da 7 Mayis’ta meydana gelen olayda iddiaya göre yabanci uyruklu ögrenci Y.K. (17), okudugu özel liseden atilmasindan sorumlu tuttugu ve aralarinda geçen tartisma dolayisiyla husumet besledigi okul müdürü Ibrahim Oktugan’i odasinda silahla vurarak agir yaralamisti. Hastaneye kaldirilan Oktugan hayatini kaybederken, olayin ardindan yakalanan Y.K. gözaltina alinmisti. Emniyetteki islemleri tamamlanan suça sürüklenen çocuk Y.K., Çaglayan’da bulunan Istanbul Adalet Sarayi’na sevk edildi. Burada savciliga ifade veren Y.K., daha sonra çikarildigi nöbetçi hakimlikçe ‘kisiyi yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaya iliskin detaylar ise savciligin sevk yazisinda ortaya çikti. Sevk yazisinda, Y.K.’nin okuldan ilisiginin kesilmesi ve aralarinda geçen tartisma nedeniyle Oktugan’a husumet beslediginin anlasildigi, 2023 Aralik ayinda gerçeklesen olay sonrasinda çocugun fiilini planladigi sekilde icra ettigi, Y.K.’nin egitimci Oktugan’i silahla hayati vücut bölgesine hedef alarak 2 el ates ettigi ve hayatini kaybetmesine neden oldugu belirtildi.

"Bu olaydan dolayi yasananlari kendime yediremedim’’

Öte yandan Y.K.’nin savcilikta verdigi ifadesi de ortaya çikti. Y.K.’nin ifadesinde, "2023’ün ilk döneminin ortalarinda baska bir okuldan bu özel liseye kayit oldum. Burada çesitli sebeplerle hakkimda disiplin cezalari yazildi, ben imzalamak istemedim. Aralik ayinda sinifimdayken disiplin cezalarindan dolayi annemin geldigini ögrendim. Müdür Ibrahim Oktugan’in odasina gittim, annemle oturuyorlardi. Anneme Arapça bir seyler söylemek istedigim sirada müdür, ‘Burasi Türkiye, benim okulumda kimse bu sekilde baska dil konusamaz’ dedi.

Aramizda sözlü bir tartisma yasandi. Annemin üzerine yürümesi üzerine polisi de aradik, daha sonra okulu terk ettik ve olaydan sonra bir daha okula dönmedim. Bizden aldiklari parayi da geri vermediler. Bu olaydan dolayi yasananlari kendime yediremedim’’ dedi.



"Sabah anneme börek alacagimi söyleyerek çiktim, okula gidecegimden kimsenin haberi yoktu’’

Olaydan 1 gün önce ayni okulda okuyan birini gördügünü ve aralik ayinda yasadigi olayin aklina geldigini söyleyen Y.K. ifadesinin devaminda, ‘’Tekrar sinir oldum. Müdürün hala okulda olup olmadigini sordum. Hala orada çalistigini söyleyince 4 Mayis günü 10 bin lira karsiliginda aldigim tabanca ile okula gitmeye karar verdim. Sabah anneme börek alacagimi söyleyerek çiktim, okula gidecegimden kimsenin haberi yoktu. Kapiya geldigimde selam verdim, bir anda kapi açildi. Kimseye bir sey söylemeden hizli bir sekilde müdürün odasina geçtim. Masada oturuyordu, beni görünce ayaga kalkti. Amacim ayaklarindan vurmakti ama bir anda kolunu havaya kaldirinca bana vuracagini düsünerek koluna dogru ates ettim. 2 mermim vardi, ikisi de karnina geldi. Bana saldiracagini düsünerek ates ettim. Sonrasinda hizlica odadan çikip geldigim kapiya yöneldim ve silahi yere dogru tutarak ‘Pesimden gelmeyin’ dedim. Kapiya kosup kapiyi zorladim, açilmayinca birinden açmasini rica ettim. Bir çocuk da kapiyi açti. Benim amacim öldürmek degildi, dövmekti. Eve geçtim ve börek götürdüm. Üzerimi degistirdim. Bir süre sonra da silahi ve telefonumu Alibeyköy Baraji’na attim’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA