Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan Açiklamasi 'Çalisma Meclisi'ni Önemsiyoruz'

Büro Memurlari Sendikasi (Büro Memur-Sen) Genel Baskani Yusuf Yazgan, "Çalisma Meclisi’nin Bakanimiz Vedat Isikhan’in gayretleriyle yeniden toplanmasi ve taraflarin bir araya gelerek konulari müzakere etmesi önemli ve degerlidir. Ancak bundan daha degerlisi, hükümetin bu çalistaya önem verdigini göstermesidir" dedi.

Büro Memur-Sen Genel Baskani Yazgan Açiklamasi 'Çalisma Meclisi'ni Önemsiyoruz'
Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’nca 13.’sü gerçeklestirilen Çalisma Meclisi Toplantisi’ni önemsediklerini ve sorunlarin çözümünde önemli bir asama olarak gördüklerini söyledi.

Yazgan, Çalisma Meclisi Toplantisi sonrasi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimcilari Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde agirlamasini ise Çalisma Meclisi’ne en üst makamin destegi olarak gördüklerini ifade etti.

Çalisma Meclisi’nin ’Türkiye Yüzyili’nda Çalisma Hayati: Emegin, Sendikal Örgütlenmenin ve Istihdamin Gelecegi’ basligiyla toplandigini hatirlatan Yazgan, “Çalisma Meclisi’nin uzun bir aradan sonra Sayin Bakanimiz Vedat Isikhan’in gayretleriyle yeniden toplanmasi ve taraflarin bir araya gelerek konulari müzakere etmesi, çözüm yollari üzerine kafa yormasi önemli ve degerlidir. Ancak bundan daha degerlisi, hükümetin bu çalistaya önem verdigini göstermesidir. Bu ise, çalistayda ele alinan ve dile getirilen konular üzerine bakanligin çalisma baslatmasi, gerekirse komisyonlar bazinda çalisma gruplari olusturmasidir” ifadelerini kullandi.

Çalisma Meclisi’ne katilan taraflarin dile getirdigi her konuya yönelik adim atilmasinin, çalistayin gerçeklesmesinden fayda umuldugunun bir göstergesi olacagina dikkat çeken Yazgan, Bakan Isikhan’dan somut sonuçlar çikarmak için süreci devam ettirmesini istedi. Çalisma Meclisi’nde ele alinan konularla istek ve önerilerin kamu görevlilerinin ve çalisma hayatinin gerçek sorun ve talepleri oldugunu da belirten Yazgan, “Çalisma Meclisi’nin toplanmasini önemsiyoruz. Taraflarin katilimini önemsiyoruz. Her konunun ele alinmasini ve dile getirilmesini önemsiyoruz. Bundan sonra önemsemek istedigimiz sey ise, orada konusulan konularin çözüm asamasina geçirilmesidir” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in, katilimci heyeti Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde kabul etmesi ve agirlamasinin, Çalisma Meclisi ve katilan taraflara verilen önemin bir göstergesi oldugunu belirten Yazgan, bu kadar önem atfedilen bu programin çalisma hayatinin sorunlarinin çözümüne vesile olmasini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA