Bandirma Belediye Meclisi'nde Gerginlik Açiklamasi Canli Yayini Kestiler

Bandirma Belediyesi Mayis Ayi Meclis Toplantisi’nda CHP ve AK Parti gruplari arasinda tartisma çikti. Tansiyon yükseldi, canli yayin kesildi.

Bandirma Belediye Meclisi'nde Gerginlik Açiklamasi Canli Yayini Kestiler
Bandirma Belediyesi’nin Mayis Ayi Meclis Toplantisi’na yükselen tansiyon damga vurdu. CHP’li Bandirma Belediye Baskani Dursun Mirza, yerel seçimlerin ardindan yapilan yeni dönemin ilk meclis toplantisinda konusmus ve CHP’li Tolga Tosun’dan devraldigi belediyenin mali tablosu hakkinda agir ithamlarda bulunmustu. AK Parti Grubu konuyu bir sonraki meclis toplantisina tasidi ve Tolga Tosun hakkindaki iddialarinin arastirilmasi için komisyon kurulmasini talep etti. Sonrasinda AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Dogan söz alarak kürsüye çikti. Dogan, Dursun Mirza’nin sözlerini hatirlatarak halkin hakkini arama noktasinda sorumluluklari oldugunu ifade etti.

Bu sirada CHP Grubu siralarindan sesler yükselmeye basladi ve bu durum sonrasinda AK Parti grubu ile sözlü atismaya dönüstü.

CHP’li Meclis Üyesi Sami Türkmen, ayaga kalkarak tepki gösterdi. AK Parti grubundan ise Türkmen’e ses yükselten Esref Kasapoglu oldu. Ikili arasinda baslayan sözlü tartisma alevlenince, birbirlerinin üstüne yürüdüler. Diger meclis üyelerinin araya girmesiyle çikan tartisma yatistirildi. Tüm bunlar yasanirken belediyenin sosyal medya hesaplarindan yaptigi canli yayinin kesildigi görüldü.

Canli yayinin kesildigini fark eden bazi meclis üyeleri bu duruma tepki gösterdi.

Tansiyon düsünce, Mehmet Dogan kürsüdeki sözünü tamamladi. Dogan, Bandirma Belediyesi’nin devraldigi borçlarin belediye binasina asilmasini talep ederek konusmasini noktaladi.

CHP’li ilçe Baskani Atak’a tepki

CHP’li Belediye Baskani Dursun Mirza’nin yine CHP’li olan önceki Belediye Baskani Tolga Tosun’a yönelik Nisan Ayi Meclis Toplantisi’nda sarf ettigi agir ithamlara ve bu ithamlar üzerine Mayis Ayi Meclis Toplantisi’nda yasananlara sessiz kalan CHP Bandirma Ilçe Baskani Mehmet Atak ise partililer tarafindan tepkilerin odagi haline geldi. Her iki meclis toplantisina da katilan ve yasananlari bizzat gören Mehmet Atak’in bu olaylara sessiz kalmasi, parti içindeki sorumluluklarin tartisilmasina yol açti.
Kaynak: İHA