Arnavutköy Belediyesi'nden Anneler Gününe Özel El Emegi Sergisi

Arnavutköy Belediyesi kurslarinda egitim gören kadinlar, yaptiklari el emegi ürünlerini anneler gününe özel sergide vatandaslarin begenisine sundu.

Arnavutköy Belediyesi'nden Anneler Gününe Özel El Emegi Sergisi
Arnavutköy Belediyesi’nin kurslarinda meslek ögrenen kadinlar, üretime geçti. Üreten kadinlara destek olmak amaciyla belediye tarafindan Anneler Günü’ne özel "El Emegi Sergisi"nin açilisi gerçeklestirildi.

Bir AVM’nin etkinlik alanindaki sergiye Arnavutköy Belediye Baskan Yardimcisi Kemal Aygenli, Ilçe Milli Egitim Müdürü Hasip Turhan, ilçe meclis üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

Katilimcilar, el isi ürünlerin zarafeti ve özgünlügü karsisinda büyük bir ilgi gösterdiler.

Kadin Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri tarafindan üretilen el emegi ürünlerin sergilendigi etkinlikte, bu ürünlerin satisi da gerçeklestiriliyor. Arnavutköylü kadinlar, bu tür sergiler araciligiyla ek gelir elde etme firsati buluyorlar.

Kurdele kesimi ile baslayan sergide Baskan Yardimcisi Aygenli, beraberindekilerle stantlari gezerek ürünler hakkinda bilgi aldi. Bes gün sürecek sergi hakkinda konusan Baskan Yardimcisi Aygenli, “Biz bunu hem hanimlara bir mesguliyet terapisi olmasi hem de el emeginin ne demek oldugunu ve sanati icra etmek amaciyla gerçeklestirdigimiz bir çalisma. Hem bu konuda halk egitimin ciddi bir katkisi var. Bugün burada bunu sergilemek adina bu sergiyi açtik. Insallah anneler günü ve önümüzde olacak olan güzel günler için güzel bir satis yeri de oldu. Güzel bir sergi, hanimefendileri emeklerinden dolayi kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA