AB Çalisanlari Israil'in Gazze'ye Yönelik Saldirilarini Protesto Etti

Avrupa Birligi (AB) kurumlarinda çalisan 100’ü askin personel, Belçika’nin baskenti Brüksel’de Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini ve AB’nin bu konudaki etkisizligini protesto etti.

Avrupa Birligi (AB) kurumlarinda çalisan 100’ü askin personel, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini ve AB’nin bu konudaki etkisizligini protesto etti. Belçika’nin baskenti Brüksel’de AB kurumlarinin bulundugu bölgedeki Schuman Meydani’nda gerçeklestirilen gösteride protestocular, kan lekeli beyaz kefenleri simgeleyen sarili bezlerle sembolik bir cenaze töreni gerçeklestirdi. Gösteriye destek veren katilimcilar, üzerlerinde “Uluslararasi Hukuk”, “Avrupa Birligi Antlasmalari” ve “Soykirim Sözlesmesi” yazili olan sembolik cenazelerin önüne çiçek birakti.

Göstericilerden biri yaptigi açiklamada, Avrupa Birligi kurumlarinin üzerine kurulu oldugu prensip ve degerleri savunmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Insan haklari, insan onuru ve özgürlük degerlerine inandiklari için Avrupa Birligi kurumlarinda çalistiklarini ifade eden protestocular, amaçlarinin siyaset yapmak degil, Avrupa degerlerini savunmak oldugunu vurguladi. Soykirim Sözlesmesi’nin ihlal edildigini ve Avrupa’nin temsil ettigi degerlerin öldügünü vurgulayan göstericiler, Gazze’deki savasta hayatini kaybeden Filistinliler için bir dakikalik saygi durusunda bulundu.

Gösterinin organizatörlerinden Manus Carlisle, “Barisçil gösteri, AB kurumlarinda ve çevredeki kurumlarda çalisan yüzlerce personelin bir araya gelmesiyle gerçeklestirildi” dedi.

AB Komisyonu’ndan ise protestoya iliskin bir açiklama yayinlanmadi.
Kaynak: İHA