Yalova'da Köylerde Hanelere Akilli Su Saati Takilacak

Yalova Valisi Hülya Kaya, köylerde yaz aylarinda yasanan su sikintilarinin önüne geçmek için bir takim adimlar atilacagini açikladi. Kaya, bunlardan birimin de köyler m haneleri akilli su sayicinin takilmasi oldugunu söyledi.

Yalova'da Köylerde Hanelere Akilli Su Saati Takilacak
Yalova’da geçtigimiz yaz aylarinda özellikle Elmalik ve Kirazli köylerinde su sikintisi yasanmis ve protestolar gerçeklestirilmisti. Bu yaz ayinda da sikintini yasanmamasi için dügmeye basan Vali Hülya Kaya, katildigi bir programda, yapilacak çalismalarla ilgili bilgi verdi. Yaz dönemi yaklastigini ve bu dönemde köylerde su sikintisi yasandigini belirten Vali Kaya, “Yaz döneminde en büyük sikinti köylerimizin su sikintisi. Dolayisiyla bu dönemde biz Il Özel Idare olarak söyle bir örnek çalisma baslattik, bütün köylerimize akilli saat sistemini insallah yerlestirecegiz. Bütün hanelerimize bu akilli saati takacagiz. Bunu neden yapiyoruz, bizim içme suyumuz en deger verdigimiz, en kiymetli, varligimiz. Dolayisiyla bunun tasarruflu sekilde kullanilmasi da bizim için çok büyük önem arz ediyor. Dolayisiyla biz yakin zamanda muhtarlarimizla toplantimizi gerçeklestirdik, Iller Bankasi’ndan kredimizi aldik. Bunlarin her birisini tek tek köylerimizde insallah en yakin zamanda bunlari katacagiz” dedi.

Profesyonel ekip kurulacak

Ayrica 2 tane profesyonel ekip olusturacaklarini anlatan Vali Kaya, köylerdeki bütün suyla ilgili altyapi problemlerini bu Il Özel Idare’nin olusturdugu ekiplerin çözümleyecegini söyledi.

Artik muhtarlarin bu alanda kalmasini istemediklerini söyleyen Kaya, söyle konustu:

“Çünkü onlara da büyük bir yük olusturuyor. Yok depoya kos depoda su var mi, tesisat çalisiyor mu, iste klorlama yetirince yapildi mi, yapilmadi mi, yani bu islerle muhtarlarimizi ugrastirmak istemiyoruz. Dolayisiyla profesyonel ekip kuralim, su kaçagi nerede var, nerede yok, nerede zorlama yapildi, bizim suyumuz ne kadar, ne kadar daha yatirim yapmamiz gerekiyor, sebekeyi yenilememiz gerekiyor mu, gerekmiyor mu, bunlarin hepsini bu profesyonel ekibin yönetmesini istiyoruz.”
Kaynak: İHA