Siyasette Yenilik Ödülü Prof. Dr. Zafer Sahin'e Verildi

Viyana merkezli Siyasette Yenilik Enstitüsü (Innovation in Politics Institute), “Siyasette Yenilik” ödülüne bu yil Ankara Kent Konseyi Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Savas Zafer Sahin’i layik görüldü.

Siyasette Yenilik Ödülü Prof. Dr. Zafer Sahin'e Verildi
Merkezi Viyana’da bulunan Siyasette Yenilik Enstitü’sünün demokrasi alanindaki “Siyasette Yenilik” ödülüne bu yil Türkiye’den Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi Ögretim Üyesi ve Ankara Kent Konseyi Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Savas Zafer Sahin layik görüldü.

Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi’nin destekledigi ve Barselona’da gerçeklestirilen ödül töreni siyaset bilimi alanindaki uzman ve akademisyenlere bu alanda verilen en prestijli ödül kabul ediliyor.

Siyasette Yenilik Ödülü bu yil demokrasi, iklim, teknoloji, egitim, hükümette iyilestirme, yerel kalkinma ve sosyal uyum olmak üzere 7 ayri kategoride verildi.

Kendi alanlarina katkida bulunduklari için 26 ülkeden seçilen 334 aday, Avrupa çapinda bin vatandastan olusan halk jürisi tarafindan degerlendirilerek her kategori için 10 olmak üzere 70 finalist seçildi.

Ankara Kent Konseyi Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Savas Zafer Sahin, jüri degerlendirmesinde “Siyasette Yenilik” ödülüne; sehir ve bölge planlama, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, kamu politikalari ve katilimcilik alanlarinda teori ve uygulamanin bütünlestirilmesi, yönetenlerle yurttaslar ve sivil toplum arasinda baglar kurulmasi, kutuplasma egilimlerine karsi büyük kentlerde demokratik katilim için yeni alanlar açilmasi için gösterdigi uzun süreli, azimli ve yenilikçi akademik çabalari için layik görüldü.

2019 seçimlerinden sonra uzun yillardir Ankara’da hakim kilinan çatisma ve kutuplasma siyasetine karsi kentteki farkli kesimleri katilimcilik temelinde bir araya getirmek için kullanilan yenilikçi yaklasimlar, 6 milyona varan büyük bir metropol kentte yasayan yurttaslarin kente aidiyetlerinin artirilmasi için kullanilan genel stratejiler, kurulan kent konseyinin uluslararasi basarilari ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in bu süreçteki kesintisiz destegi ve Ankara Kent Konseyi Baskani Halil Ibrahim Yilmaz’in basarili yönetimi ile finale kaldi. Ankara, ödülde siyaset, sivil toplum ve akademinin örnek bir ortakligi olarak da kabul edildi.

Ödül konusmasinda Savas Zafer Sahin; demokratik katilim için liderlik, hayal kurabilmek ve halkin katilimi üçlüsünün ayrilmaz bir bütün olusturdugunu ve ancak bu sekilde kutuplasmis dünyada ve toplumlarda farkliliklarin ayrimcilik yapilmadan benimsenmesinin mümkün olabilecegini vurguladi. Sahin, süreçteki destegi için Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’a tesekkür ederken ödülünü tüm Ankaralilara ve demokrasi için çalisan tüm insanlara hediye etti.
Kaynak: İHA