Mucur Belediye Baskani Sahin Açiklamasi 'Adli Süreç Baslatildi'

Kirsehir’in Mucur ilçesinde 31 Mart Mahalli Idareler Seçimleri’nde Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) belediye baskani seçilen Ali Sahin, mazbatasini aldiktan sonra usulsüzlüklerin örtülmeyecegini ve adli islem baslatildigini söyledi.

Mucur Belediye Baskani Sahin Açiklamasi 'Adli Süreç Baslatildi'
Sandiktan çikan sonuca herkesin saygi göstermesi gerektigini aktaran Belediye Baskani Ali Sahin, "Ama bazilari kabullenemedi. Mazbatamizi alarak göreve basladik. Mucur’a hizmet için biz siyasi kimligimizi bir tarafa biraktik. Elimizden gelen gayreti göstererek hizmet edecegiz. Bu konuda da kararliyiz. Mucur’un 5 yillik kaybini telafi ederek hak ettigi yere getirecegiz insallah” dedi.

Mucur Belediyesi’nin çok fazla borcu oldugunu söyleyen Sahin, "Mucur Belediyesi’nde su anda 337 milyon lira gözüken borç var. Nüfusu bizden 10 kat olan belediyelerin bile bu kadar borcu yok. Bunun disinda gözükmeyen, bizim bilmedigimiz birtakim haciz islemleri gerçeklesiyor. Faturalar var. Onlarin da ne kadar olacagini bilmiyoruz ama bir 400 milyonu bulacak gibi gözüküyor. Bir isçi yigilmasi olmus. Bir odada 6-7 kisi çalisan bir isçi firmasi olmus. En önemlisi altyapi yapiliyor diye eskisini arar hale gelmisiz" diye konustu.



"22 B’ye göre ihaleler yapilmis”

Usulsüz ihalelerin oldugunu iddia eden Baskan Sahin, "Ben 10 yillik belediye baskanligi yaptim. Ben böyle bir harcama görmedim. Ihale de yapilmamis. 22 B’ye göre yapmislar. 22 B olaganüstü durumlarda yapilan bir ödeme türüdür. Ben 10 yillik belediye baskanligi yaptim. 10 yillik belediye baskanligim süresince bu kalemde hiç ihale yapmadim. Ihale degil, dogrudan temin gibi bir sey" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA