Milli Egitim Bakani Tekin Açiklamasi 'Hazine Ve Maliye Bakanligimizla 20 Bin Ögretmen Atamasi Konusunda Uzlastik'

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, "Içinde bulundugumuz konjonktürde Cumhurbaskanimizin talimatlariyla bahsettigim parametreler isiginda Hazine ve Maliye Bakanligimizla 20 bin ögretmen atamasi konusunda uzlastik" dedi.

Milli Egitim Bakani Tekin Açiklamasi 'Hazine Ve Maliye Bakanligimizla 20 Bin Ögretmen Atamasi Konusunda Uzlastik'
Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, ögretmen atamalarina iliskin Bakanlik binasinda açiklamalarda bulundu. Dün Cumhurbaskanligi Kabinesi sonrasinda Hazine ve Maliye Bakani ile ilgili ekonomi kurmaylariyla son bir görüsme yaptiklarini belirten Bakan Tekin, "Ardindan da elde edilen rakama göre Personel Genel Müdürlügümüz brans dagilimlarina iliskin simülasyonlarini yaptilar. Milli Egitim Bakani olarak genç ögretmen arkadaslarimizin heyecanini, bu heyecani duyan arkadaslarimizi mümkün olan sayida aramiza dahil etmek için ciddi çabalar sarf ettik. Son 4 yilda tüm dünyada ekonomik, sosyal hayati alt üst eden, edilmeyen gelismeler yasandi. Pandemi ile baslayan süreçte hem Türkiye’de hem dünyada ekonomi ciddi sekilde daraldi. Ardindan ‘asrin felaketi’ dedigimiz süreci yasadik. Içinde bulundugumuz konjonktürde Cumhurbaskanimizin talimatlariyla bahsettigim parametreler isiginda Hazine ve Maliye Bakanligimizla 20 bin ögretmen atamasi konusunda uzlastik. Ögretmen adayi arkadaslarimiza hayirli olsun" diye konustu.



En çok atama yapilacak 5 alan

Personel Genel Müdürlügünün rakamlar üzerine brans dagilimlari ile ilgili çalismalarini yürüttügünü belirten Bakan Tekin, "Milli Egitim Bakani olarak ‘su brans önemlidir, su brans önemsizdir’ gibi bir bakis açim yok. Atama alanlarina seçilen 130’a yakin bransin tamami benim için esit önemdedir. Brans isimlerini kapatarak ihtiyaçlar dogrultusunda alim yapilmasini istedik. En çok yapmayi planladigimiz 5 alan: sinif ögretmenligi için 3 bin 263, özel egitim ögretmenligi için 2 bin 499, rehberlik bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 594, Ingilizce 968" bilgisini paylasti.

Atamalarda yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat puani esas alinacak

"Ögretmen atamalarinda deneme tarzi bir mülakatin gerekli oldugunu dile getirmistim" diye konusan Milli Egitim Bakani Tekin, sunlari aktardi:

"Süreçle ilgili olarak adalet kaygisi, güven kaygisi güden bütün arkadaslarimizi bu konuda aldigimiz tedbirleri bir kez okumaya davet ediyorum. Tedbirler çerçevesinde hiçbir arkadasimizin hakkini yenmedigi bir süreç yürütecegiz. KPSS skorunun yüzde 50’si ve mülakatlarin yüzde 50’si alinarak hesap edilecek bir atama puani üzerinden sürecin yürütülmesine iliskin de yönetmelik degisikligimizi yayimlanmak üzere Resmî Gazete’ye gönderecegiz. 20 Mayis günü basvuru takvimi açildiginda ögretmen adayi arkadaslarimiza sürecin kalan kismiyla ilgili olarak da bilgi vermis olacagiz."

"63 bin 108 görüs bize ulastirilmis"

Yeni müfredat taslagina iliskin de bilgi veren Bakan Tekin, "Yeni programimizi askiya çikarmistik, bir haftalik süre vermistik. Devaminda da bu konuda bize katki, destek, öneri, teklif sunacak arkadaslara açigiz. Süre kisitini uzatabiliriz. Cuma günü süreç dolmasina ragmen yogun bir öneri talebi geldigi için uzatmistik. Bu hafta sonu cuma günü mesai saati bitimine kadar bu konudaki ekranimizi açik tutacagiz. 26 Nisan’dan itibaren programlarimiz 1 milyon 542 bin defa indirilmis. Ayrica 63 bin 108 görüs bize ulastirilmis. Çok büyük bir katilimin oldugunu söylemek lazim" dedi.

Kaynak: İHA