Gümüshane'den Filistin'e Destek Yürüyüsü

ABD ve Avrupa’nin çesitli üniversitelerinde gerçeklestirilen Filistin protestolarina destek vermek için Gümüshane Üniversitesi’nde yürüyüs gerçeklestirildi.

Gümüshane'den Filistin'e Destek Yürüyüsü
Gümüshane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önünden baslayan yürüyüse AK Parti Gümüshane Kadin Kollari Baskani Münire Seyhoglu, AK Parti Gençlik Kollari Baskani Umut Tokel, Gümüshane’de AK Parti Gençlik Kollari ve Üniversiteler Birimi (ÜNIAK) Baskani Arda Can Kiliçarslan ve ögrenciler katildi.

Yaklasik 60 kisinin katildigi yürüyüste kalabalik ellerinde pankartlarla sloganlar esliginde Gümüshane Üniversitesi Rektörlügü önüne kadar yürüdü.

Yürüyüsün sonra ermesinin ardindan bir basin açiklamasi gerçeklestiren Gümüshane Üniversitesi ÜNIAK Baskani Arda Can Kiliçarslan, “Egemen güçlere ve uluslararasi örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskisi yapan sözde Israil Devleti artik mizragin çuvala sigmadiginin farkina varmalidir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde uluslararasi platformlara tasinan Israil barbarligi dünyanin çesitli yerlerinde yasayan dinleri, irklari, renkleri ve dilleri birbirinden farkli olan ancak vicdani Gazze’deki çocuklar ve kadinlar için atan yürekli insanlar tarafindan protesto edilmeye baslamistir. Özellikle geçtigimiz hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde ögrencilerin ve akademisyenlerin katilimiyla baslayan Israil karsiti gösteriler dünya genelinde onurlu durusun baskaldiri fitilini ateslemistir. ABD genelindeki onlarca kampüse yayilan ve bu insani durusu derslerini iptal ettirmek, disiplin sorusturmasina sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasina sergileyen, eylemlere katilan, sesini yükselten tüm kardeslerimize tesekkür ediyoruz” dedi.

Ingilizce olarak da okunan basin açiklamasinin ardindan, grup atilan sloganlarin ardindan edilen duanin ardindan dagildi.
Kaynak: İHA