Gediz SHMY Kendi Binasinin Yapimi Için Destek Bekliyor

Kütahya’nin Gediz Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda kullanilan binanin yetersizligi nedeniyle 650 ögrenci 5 sinifta egitim görüyor.

Gediz SHMY Kendi Binasinin Yapimi Için Destek Bekliyor
Gediz Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna ait kampüs alani ve binasi olmadigi için Gediz Meslek Yüksekokulunun tahsis ettigi ve fiziki yeterliligi olmayan blokta yillardir egitim veriyor. 4 bölüme sahip, kaliteli egitimi ile büyümeye devam eden Gediz Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, sadece 5 sinif, 1 laboratuvar, 1 konferans salonu ve ögretim üyelerinin ortak olarak paylastigi odalardan mevcut blokta 4 birinci ve 1 ikinci ögretim ile egitim veriyor.

Fiziki olarak binanin yetersiz olmasi ve Dumlupinar Üniversitesine bagli Gediz Meslek Yüksekokulu ile yillardir birlikte kullanilan binanin ögrencileri ve akademisyenleri zorladigini dile getiren Gediz Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögretim Görevlisi Dr. Yusuf Güner, “ Binamizi Gediz MYO ile ortak kullaniyoruz. 650 ögrencimiz bulunmakta. Gedizli isadamlarimizin ve hayirseverlerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi.

Müdür Dr. Yusuf Güner, “2018 yilinda Kütahya’da yalnizca Dumlupinar Üniversitesi vardi. 2021 itibari ile saglik temali ikinci bir üniversite insa edildi. Gediz Meslek Yüksekokulunun yaninda Gediz Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yeni kurulan Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi’ne tasindi. Yaklasik 6 yildir saglikla alakali bölümler bizim Meslek Yüksekokulu bünyemizde sürdürülüyor" dedi.

Kaynak: İHA