BSEÜ'den Sesler Filistin Ve Dogu Türkistan Için Yükseldi

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesinde ögrenciler ve vatandaslar Filistin halki için bulustu.

BSEÜ'den Sesler Filistin Ve Dogu Türkistan Için Yükseldi
Filistin halkina yönelik devam eden saldirilara bir tepki de Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi’nden geldi. Filistin ve Dogu Türkistan’a destek yürüyüsü, üniversite kampüsünde idari ve akademik personel ile ögrencilerin yogun katilimi ile gerçeklesti.

Bayrakli yoldan baslayan destek yürüyüsüne Rektör Prof. Dr. Sükrü Beydemir, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Cenk Karakurt, Prof. Dr. Siddika Özkaldi Kararkus, Genel Sekreter Ögretim Görevlisi Özgür Özcan da katildilar.

Kulüp temsilcileri adina hazirlanan bildiriyi okuyan Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi 3. sinif ögrencisi Ziyattin Ünal, "Gazze’de yasanan ve Dogu Türkistan’daki katliama karsi on binlerce gencin katilimiyla ilk günden bugüne kadar gerçeklestirdigimiz dur deme eylemlerimize, boykot çagrilarimiza ve yardim faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edecegimizi Gazze ve Dogu Türkistan halkinin çigligina ses veren herkesin farkliliklarina bakmaksizin yaninda olmaya devam edecegimizi bildiriyoruz" seklinde konustu.

Filistin, Dogu Türkistan ve zulme ugrayan tüm cografyalarin anildigi sloganlar esliginde gerçeklesen destek yürüyüsü bildirinin okunmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA