Baskan Aydin'dan Bosnali Kardese Ziyaret

Baskent Saraybosna’nin ‘Kurtulus Günü’ etkinliklerine katilmak için Bosna Hersek’e giden Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, Osmangazi Belediyesi’nin kardes sehirlerinden olan Stari Grad Belediye Baskani Irfan Cengic’i ziyaret etti.

Baskan Aydin'dan Bosnali Kardese Ziyaret
Bosna Hersek’in baskenti Saraybosna’nin 1992’de Sirp askerler tarafindan kusatilmasinin ve Bosna halki tarafindan ortaya koyulan mücadele ile sehrin kurtulusunun 32’inci yil dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandi. Saraybosna’nin Stari Grad Belediyesi tarafindan yapilan davet üzerine Bosna Hersek’e giden Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, Stari Grad Belediyesi’nin ev sahipligindeki düzenlenen kurtulus günü etkinliklerine katildi.

Baskan Aydin, kutlama etkinliklerinin ardindan Osmangazi Belediyesi’nin kardes sehirlerinden olan Saraybosna’nin Stari Grad Belediye Baskani Irfan Cengic’i ziyaret etti.

Osmangazi ve Stari Grad Belediyeleri arasindaki kardeslik iliskilerinin uzun yillara dayandiginin altini çizen Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, “Osmangazi Belediyesi ile Stari Grad Belediyesi arasinda 2007 yilinda imzalanan protokolün ardindan baslayan kardeslik iliskileri, 17 yildir teknik is birligi, bilgi ve tecrübe paylasimi anlaminda devam ediyor. Önümüzdeki 5 yil içerisinde Bosna Hersek ile olan tarihi ve kültürel baglari daha da kuvvetlendirecegiz” diye konustu.

Saraybosna’nin Kurtulus Günü’nü kutlayan Baskan Aydin, “Yakin tarihte insanlik tarihinin en utanç verici olaylarindan biri tüm dünyanin gözü önünde Bosna Hersek’te yasandi. Çocuk, kadin, yasli demeden binlerce masum Bosnali, soykirima ugradi. Aliya Izzetbegoviç’in önderliginde Bosna halki, destansi bir mücadele ortaya koydu ve Bosna Hersek bagimsizligina kavustu. Acimasizsa katledilen masum Bosnalilari ve bagimsizlik yolunda hayatini kaybeden sehitleri rahmetle aniyorum” dedi.

Stari Grad Belediye Baskani Irfan Cengic de, ziyaretinden dolayi Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin’a tesekkür etti. Baskan Aydin’in Kurtulus Günü etkinliklerine katilmasindan dolayi büyük mutluluk duyduklarini ifade eden Irfan Cengic, Osmangazi Belediyesi ve Stari Grad Belediyesi arasindaki kardeslik iliskilerini daha da güçlendirmek adina karsilikli ziyaretleri sürdüreceklerine vurgu yapti.
Kaynak: İHA