Balikesir Büyüksehir'in Ana Arilari Üreticilerle Bulusuyor

Balikesir Büyüksehir Belediyesi, ari yetistiriciligi yapan üreticilere; 2 bin ana ari yüzügü ve 196 eslesmis ana ari hibe etti. Büyüksehir Belediyesi böylelikle hem üreticilerin sezona 15 gün daha önce baslamalarini sagliyor, hem de daha kaliteli ve verimli bir bal hasadi almalarina imkân sunuyor.

Balikesir Büyüksehir'in Ana Arilari Üreticilerle Bulusuyor
Balikesir Büyüksehir Belediyesi; Kirsal Hizmetler Dairesi bünyesinde bulunan Ana Ari ve Ari Ürünleri Üretim Tesisi’nde ürettigi ana arilari, üreticilerle bulusturuyor. Karesi ilçesine bagli kirsal Kabakdere Mahallesi’nde 50 dönümlük arazi üzerinde kurulu olan tesiste, Büyüksehir Belediyesi’nin kalifiye personeli tarafindan büyük bir özenle yetistirilen; 2 bin ana ari yüzügü ve 196 eslesmis ana ari üreticiye hibe edildi. Büyüksehir Belediyesi; Bati Anadolu (Yerli) irki ana arilari bal üreticilerine dagitip, sezona 15 gün daha erken girmelerini saglayarak daha kaliteli ve verimli bir bal hasadi almalarina imkân sunuyor. Destekler, basvuru yapan ari üreticilerine sezon boyunca devam edecek.

‘Elimizden gelen destegi her zaman saglayacagiz’

Balikesir’i; ari ve ari ürünleri konusunda en iyi yere getirmek için çalismalarina ve desteklemelerine devam edeceklerini belirten Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Akin “Sehrimizin aricilik potansiyeli çok yüksek. Verimli ovalari, bereketli daglari aricilik için çok elverisli. Bizler de vatandaslarimizin, özellikle kirsal mahallelerde yasayan vatandaslarimizin bu dogrultuda üretime dâhil olmasi için elimizden gelen destegi her zaman saglayacagiz. Tüm aricilarimiza bereketli bir sezon diliyorum” diye konustu.

Desteklerin çok yararli oldugunu dile getiren ari yetistiricileri, Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA