Bakan Yumakli'dan Kurban Bayrami Açiklamasi

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, "Kurbanla ilgili hiçbir sikinti olmayacak, kurbanlik hayvan sayimiz yeterli" dedi.

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanliginda, Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde gerçeklestirilen Kabine Toplantisi’nin ardindan gazetecilerin sorularini cevapladi. Sokak hayvanlariyla ilgili düzenlemenin mecliste oldugunu belirten Yumakli, "Sokak hayvanlari ile ilgili düzenlemede meclis takvimini bilmiyorum. Ama bu yil meclis kapanmadan görüsülür diye düsünüyorum. Adalet Bakanligi, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Içisleri Bakanligi ve bizim Bakanligimiz is birliginde çalisiliyor. Neden böyle bir çalisma yapilmasi gerekir? Her kurumun sorumluluklari var. Bakanliklar, belediyeler, kurumlar daha önce de söyledigimiz gibi, herkes sorumluluklarini yerine getirecek, yasal düzenleme gerekiyorsa yapilacak, simdi biz o kisimdayiz. O devreye girdikten sonra herkes sorumluluklarini yerine getirecek" diye konustu.

Yaklasan Kurban Bayrami’yla ilgili konusan Yumakli, "Kurbanla ilgili hiçbir sikinti olmayacak, kurbanlik hayvan sayimiz yeterli. Et fiyatlarindaki spekülatif durumun kurban fiyatlarinda da olma potansiyeli vardi ama aldigimiz önlemlerle ve açiklanan kurbanlik fiyatlariyla öyle olmayacagi görülmüs oldu" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA