Azerbaycan Basbakani Ali Asadov Kahramanmaras'ta

Azerbaycan Basbakani Ali Asadov, Kahramanmaras’ta insa edilen Azerbaycan Mahallesi insaat alaninda incelemelerde bulundu.

Azerbaycan Basbakani Ali Asadov Kahramanmaras'ta
Azerbaycan Devleti ve TOKI is birligiyle Hayrullah Mahallesi’nde yapimina baslanan konut ve is yerlerinin insasi hummali bir sekilde sürdürülüyor. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev’in canli baglantiyla katilim sagladigi programla temeli atilan ve hizli bir sekilde insasi devam eden insaat alaninda incelemelerde bulunan Azerbaycan Basbakani Ali Asadov, devam eden insaatlar hakkinda yetkilerden bilgi aldi.

“2025 Subat ayinda Azerbaycan Mahallesi insa olacak”

Insaat alanlarini gezen Asadov, çalismalarla ilgili açiklamalarda bulundu. Ali Asadov, “Bizim Türkiye’ye ayin 7’si ve 8’inde seferimiz var, ilk seferi biz Kahramanmaras’a yaptik. Kahramanmaras’ta geçen yilin Subat ayinda olan depremin neticeleri Türkiye halki ile beraber Azerbaycan halki da sikintilardan beraber geçti. Azerbaycan halki, bu depremin neticelerini sizlerle berabere yasadi. Cumhurbaskanimiz Ilham Aliyev’in aninda talimati ile Kahramanmaras’ta Azerbaycan Mahallesi insa edilsin. Bugün ben burada islerin gidisatini görmek için Kahramanmaras’a geldim. Islerin gidisatini inceledik, isler normaldir ve verilen talimatlara uygun olarak icra ediliyor. Verilen talimatlara uygun olarak bizim MIDA kurumumuz ile TOKI’nin beraber faaliyeti neticesinde isler yerine getiriliyor. 2025 yilinin Subat ayinda Azerbaycan Mahallesi tam sekliyle insa olacak” dedi.

Kaynak: İHA