Amsterdam Üniversitesi'ndeki Filistin Gösterisine Müdahale Açiklamasi 125 Gözalti

Hollanda’daki Amsterdam Üniversitesi’ndeki Filistin’e destek gösterilerine düzenlenen polis baskininda 125 kisi gözaltina alindi.

Amsterdam Üniversitesi'ndeki Filistin Gösterisine Müdahale Açiklamasi 125 Gözalti
ABD’deki üniversitelerde baslayan Gazze’ye destek eylemleri dünya çapinda yayiliyor. Hollanda’daki üniversitelere de siçrayan protestolarda polis ve eylemciler arasinda arbede yasandi. Hollanda polisi dün gece saatlerinde Amsterdam Üniversitesi’nde kurulan Filistin’e destek kampina baskin düzenledi.

Polis tarafindan yapilan açiklamada, siddet olaylarinin yasanmasi nedeniyle "düzeni yeniden saglamak için" üniversiteye baskin düzenlendigi ve 125 kisinin gözaltina alindigi belirtildi. Polis esliginde kampüse giren is makinesi, ögrencilerin olusturdugu barikatlari yikti. Polis ekipleri de göstericileri uzaklastirmak için copla müdahale etti. Olayda yaralanan olmazken, polisin müdahalesi ögrenciler tarafindan büyük tepki topladi.

Amsterdam Üniversitesi ve Amsterdam Vrije Üniversitesi’ndeki dün baslayan gösterilerde ögrenciler, okul yönetimlerine Israil ile olan ekonomik ve akademik is birliklerini askiya almalari çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA