CIA Baskani Burns, Katar Basbakani Al-Thani Ile Acil Bir Toplanti Için Katar'a Gidiyor

ABD Merkezi Istihbarat Teskilati (CIA) Baskani William Burns, Katar Basbakani Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile Israil ve Hamas arasinda devam eden ateskes müzakereleriyle ilgili acil bir toplanti için Katar’a gidiyor.

Israil ve Hamas, arasindaki ateskes müzakereleri devam ederken, ABD Merkezi Istihbarat Teskilati (CIA) Baskani William Burns, taraflara anlasmaya varmalari konusunda baski yapmak üzere Katar’a gidiyor.

Konuya asina adi açiklanmayan bir yetkili, Burns’ün, Katar Basbakani Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile ateskes müzakereleriyle ilgili acil bir toplanti için Katar’in baskenti Doha’ya gittigini ifade ederek, "Burns, Israil ve Hamas’a müzakerelere devam etmeleri için azami baski uygulamak amaciyla Katar Basbakani ile acil bir toplanti yapmak üzere Doha’ya gidiyor" dedi.



Hamas heyeti, Kahire’den ayrilmisti

Adi açiklanmayan bir Hamas yetkilisi, ateskes anlasmasina dair görüsmelerin Misir’da sona erdigini belirtmis, heyetin Misir’dan Katar’a dogru yola çiktigini aktarmisti. Yetkili, "Misir Istihbarat Teskilati Baskani ile yapilan toplanti sona erdi ve Hamas heyeti daha ileri istisareler için Doha’ya gidiyor" demisti.
Kaynak: İHA