Türkiye'de En Çok Araç FSM'den Geçiyor

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, “En çok trafik hacmi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nde olustu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde trafik hacmi 240 bin, 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nde ise 190 bin oldu” dedi.

Türkiye'de En Çok Araç FSM'den Geçiyor
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Karayollari Genel Müdürlügü’nün 2023 yili Trafik Hacim Bilgileri istatistiklerini degerlendirdi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Türkiye Yüzyili vizyonuyla Türkiye’de ulasimin tüm modlarinda çag atlatan yatirimlar ve atilimlar yaptiklarini belirten Bakan Uraloglu, karayollarinin, ulasim yatirimlarinin lokomotifi oldugunu söyledi.



Uraloglu, karayollarinda yapilan yüksek standartli yollarla Türkiye’nin dört bir yaninda konforlu ve güvenli ulasimi sagladiklarinin altini çizerek, “Ülkemizin dogusundan batisina kuzeyinden güneyine yüksek standartli bölünmüs yollarla bagladik. Vatandaslarimiz artik yolculuklarinda karayolunu da tercih ediyor” diye konustu.



“FSM’de trafik hacmi 240 bin”

Ülke genelinde Karayollari Genel Müdürlügü sorumlulugundaki yol aginda gerçeklestirilen ölçümlerde trafik hacimlerinin metropol geçislerinde ve Karadeniz Sahil Yolu gibi bölgesel hizmet veren akslarda artis görüldügüne dikkati çeken Bakan Uraloglu, sunlari kaydetti:

“En çok trafik hacmi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nde olustu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde trafik hacmi 240 bin, 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nde ise 190 bin oldu. Istanbul-Tekirdag Devlet Yolu’nun bazi kesimlerinde Yillik Ortalama Günlük Trafik (YOGT) miktari 100 bini asti. Istanbul-Kocaeli Devlet Yolu’nun çesitli noktalarinda 70 bini asmaktadir. Istanbul Havalimani’na baglanti saglayan yol kesiminde ise trafik 100 bini geçti.”

“Ankara Havalimani güzergahini kullanan araç sayisi günde 70 bini buldu”

Yillik Ortalama Günlük Trafik miktarlarinin yüksek oldugu kesimlere dair açiklamalar yapan Bakan Uraloglu, söyle konustu:

“Izmir sehir merkezindeki KGM sorumlulugundaki bazi kesimlerde trafigin 70 binin üzerine çikti. Konya sehir geçisindeki kesimlerde trafik 100 bini asiyor. Ankara-Sincan-Yenikent güzergahindaki bazi kesimlerde 100 binin üzerine çikti. Ankara Havalimani’na erisim saglayan güzergahta bazi kesimlerde ise günlük araç sayisi 70 bini asti. Ankara-Gölbasi arasinda da her gün 80 bin araç seyahat etti. Ankara’yi Polatli tarafina baglayan Ankara-Temelli Yolu’nu da her gün 60 binin üzerinde araç kullandi.”

Uraloglu, Ankara’nin sehir içi trafigini rahatlatan önemli yollardan biri olan Eskisehir Çevre Yolu’nda da trafik hacminin günlük 70 binin üzerinde oldugunu vurguladi.

Bakan Uraloglu, Gaziantep için büyük öneme sahip Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne ulasim saglayan yol kesiminde ise günlü trafigin 70 bini geçtigini kaydetti.

Samsun Çevre Yolu’nun önemli oranda trafik alan yollarindan bir digeri oldugunu belirten Uraloglu, Çevre Yolu’nun her gün 60 bin araç tarafindan kullanildigini aktardi. Uraloglu, Karadeniz Sahil Yolu’nda ise en fazla yogunlasan kesimin Trabzon geçisi oldugunu vurgulayarak trafik hacminin 90 bine ulastigini ifade etti.

Bakan Uraloglu, yüksek trafik alan yollardan biri olan Antalya-Alanya Yolu’nda da günlük araç hacminin 90 bini buldugunu vurgulayarak Bursa-Karacabey Yolu’nda 70 bin sinirinin da asildigini kaydetti.



Uraloglu sözlerini söyle sürdürdü:

“Otoyol kesimlerinde; Çatalca-Izmit güzergahindaki çesitli noktalarda 100 bin, Mahmutbey-Çamlica güzergahinda 100 bin, Kuzey Marmara Otoyolu’nda çesitli noktalarda 90 bin, Ankara Çevre Yolu’nun bazi kesimlerinde 100 bin, Bursa Çevre Yolu’nun bazi kesimlerinde 100 bin, Izmir Çevre Yolu’nun bazi kesimlerinde 100 bin, Adana Çevre Yolu’ndaki çesitli kesimlerde trafik hacminin 90 bine ulastigi görülüyor. 2003 yilindan bu yana ülke genelindeki trafik hacminin yüzde 195 artarak 154,5 milyar tasit x km degerine ulasti. Bu sayilar, bu yollari yaparak ne kadar yerinde bir karar verdigimizin de en büyük kanitidir. Bizler hizmet için, vatandaslarimizin konforu için yol yapmaya, Türkiye’nin yolunu açmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA