Trump'in Eski Yardimcisi 'Sus Payi' Davasinda Ifade Verdi

Eski ABD Baskani Donald Trump’a yönelik “sus payi” davasinda ifade veren Trump’in eski yardimcisi Hope Hicks, Trump’in 2016 baskanlik seçimleri öncesinde kendisine yetiskin film oyuncusu Stormy Daniels ile iliski yasadigini inkar etmesini söyledigini belirtti.

Eski ABD Baskani Donald Trump’in iliski yasadigi yetiskin film oyuncusu Stormy Daniels’a 2016 baskanlik seçimleri sirasinda "sus payi" ödeme suçlamasiyla yargilandigi davaya New York’taki Manhattan Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davanin 11’inci durusmasinda Trump’in eski yardimcilarindan Hope Hicks tanik olarak dinlendi.

2015 yilinda Trump’in siyasete girmesine sasirdigini ve kendisinden seçim kampanyasinin basin sekreteri olmasini istediginde Trump’in saka yaptigini düsündügünü söyleyen Hicks, "Bunu ciddiye alip almamam gerektigini anlamamistim” ifadelerini kullandi.

“Inkar edilmesini istedi”

Trump’in seçim kampanyasinin basin sekreteri olduktan sonra yasadiklari hakkinda sorulari yanitlayan Hicks, 8 Kasim 2016 seçimlerinden 4 gün önce Wall Street Journal gazetesinin yetiskin film oyuncusu Stormy Daniels’in hikayesinin ayrintilarini yayinlayacagini Trump’a söyledigini anlatti. Trump’in kendisine Daniels ile iliski yasadigini inkar etmesini söyledigini belirten Hicks, "Her türlü iliskinin inkar edilmesini istiyordu" dedi.

Trump’in kadinlari taciz etmekle övündügü "Access Hollywood" adli magazin programinin bir bölümünde yer alan ses kaydi hakkinda da konusan Hicks, olayin kamuoyuna yansimasiyla seçim kampanyasinin olumsuz etkilendigini söyledi.

Hicks, Trump’in buna üzüldügünü ancak yapilan yorumlari hafife aldigini ifade etti.

Yargiç: “Konusma yasagi mahkeme ifadesini kapsamiyor”

Öte yandan Yargiç Juan Merchan, Trump hakkinda daha önce konulan mahkeme çalisanlari ve aileleri hakkinda basina konusma yasagi konusunda açiklamalarda bulundu. Trump’in dün yaptigi “Anayasaya aykiri bir konusma yasagi nedeniyle ifade vermem engelleniyor" açiklamasina atifta bulunan Merchan, "Bay Trump’a altini çizerek söylemek istiyorum. Mahkemede ifade vermeye mutlak hakkiniz var" dedi.

Merchan, konusma yasaginin mahkeme ifadelerini kapsamadigini vurguladi. Mahkeme, durusmaya Pazartesi günü devam edilmesine karar verdi.

Trump hapis cezasi alabilir

Kamuoyunda “sus payi” davasi olarak da bilinen davada Trump, iliski yasadigi müstehcen film oyuncusu Stormy Daniels’e 2016 baskanlik seçimleri öncesinde “sus payi” ödemek ve ödemeyi örtbas etmek için resmi kayitlarda tahrifat yapmakla suçlaniyor. Trump’in 4 yila kadar hapis cezasi alabilecegi belirtilirken, dava Trump’in ABD tarihinde bir ceza davasinda yargilanan ilk eski ABD Baskani olmasi nedeniyle önem tasiyor.
Kaynak: İHA