Sivas-Istanbul Arasi 7 Saat Kisaldi Açiklamasi YHT Sivas'a Ilk Seferini Yapti

Türkiye’nin önemli ulasim projelerinden biri olan Yüksek Hizli Tren (YHT) hatti, Sivas ile Istanbul arasinda kesintisiz seyahat imkâni sunmaya basladi. Türkülere konu olan Sivas’tan Istanbul’a seyahat süresi otobüsle yaklasik 14 saat sürerken, aktarmasiz Sivas-Istanbul seferi ile seyahat süresi yaklasik 7 saate düstü.

Sivas-Istanbul Arasi 7 Saat Kisaldi Açiklamasi YHT Sivas'a Ilk Seferini Yapti
Ankara’dan Sivas’a ulasimi 2 saate indiren Ankara-Sivas YHT hatti, 26 Nisan 2023 yilinda Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’in katildigi törenle açilmis ve yaklasik 1 yilda 1 milyon yolcu tasimisti. Otobüs yolculugu ile yaklasik 14 saat süren Istanbul-Sivas arasi, aktarmasiz ekspres Yüksek Hizli Tren hattinin devreye girmesiyle 7 saat 8 dakikaya düstü. Sabah 08.40’ta yapilan ilk seferde Sögütlüçesme Istasyonu’ndan kalkan tren 7 saat sonra Sivas’a vardi. Hizli tren vatandaslar tarafindan oldukça begenilirken, gelen yolcular için karsilama programi düzenlendi.

Programa Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Sivas Belediye Baskani Adem Uzun, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Zeki Özdemir, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul, bazi il protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Istanbul’dan Sivas’a gelen vatandaslar davul ve zurna ile karsilanarak, karanfil verildi.



“Rahat ve güvenli”

AK Parti Grup Baskani ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, Yüksek Hizli Tren teknolojisinin rahat ve konforlu oldugunu dile getirerek, “Gayet konforlu, rahat ve güvenli bir seyahati toplam 7 saat 18 dakikalik bir sürede tamamlandik. Hemsehrilerimiz bizi coskuyla selamladilar. Ben bütün hemsehrilerime bu güvenli yüksek teknoloji ürünü olan Istanbul-Sivas ve Sivas-Istanbul seyahatini tercih etmelerini buradan hassasiyetle öneriyorum” dedi.

Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Osman Boyraz ise, “Sivas’imiza, milletimize hayirli ugurlu olsun. Böylesine bir medeniyet havzasi olan Sivas’a sadece Sivaslilar degil, Istanbul’daki ve baska cografyadaki insanlarin da akin edip gelecegine inancim tamdir” diye konustu.



“Hizli tren sehrimizde yeni ufuklar açacak”

Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Yüksek Hizli Tren’in kentte yeni ufuklar açacagini belirterek, “Bugün Sivas olarak yine tarihi bir gün yasiyoruz. Bu seferle birlikte Istanbul seferlerimiz baslamis oldu ve Istanbul-Sivas arasi mesafede 7 saate indi. Hizli tren sehrimizde yeni ufuklar açacak. Sehrimizin basta turizm olmak üzere sanayisi ve ekonomisine her yönüyle katkida bulunacak” seklinde konustu.



“Yüksek Hizli Tren’in akraba iliskilerini de güçlendirecegine inaniyoruz”

Sivas Belediye Baskani Adem Uzun, Yüksek Hizli Tren’in akraba iliskilerini güçlendirecegine inandiklarina deginerek, “Yaklasik bir yil önce Ankara-Sivas hizli tren seferleri baslamisti. 1 milyonun üzerinde yolcunun tasindigini görmekteyiz. Bundan sonraki süreçte de inaniyoruz ki bu sayi daha da artacak. Bu da Sivas’in hem kültürüne hem turizmine katki sagladigi gibi Sivas-Istanbul arasindaki akraba iliskilerini de güçlendirecegine inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Trenle seyahat eden vatandaslar ise seferden memnuniyet duyduklarini söyledi.

Kaynak: İHA