Samsun'a Alinacak 10 Yeni Tramvayin Ihalesi 7 Mayis'ta

Samsun rayli sistem hattina alinacak 10 yeni tramvayin ihalesi 7 Mayis Sali günü yapilacak.

Samsun'a Alinacak 10 Yeni Tramvayin Ihalesi 7 Mayis'ta
Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan 2023 yili Ekim ayinda, Samsun’da kullanilmak üzere 10 adet tramvay alinacagi açiklanmisti. 40-42 metre uzunlugundaki 10 adet tramvayin temin edilmesi için yapilacak ihalenin tarihi belli oldu. Ihalenin 7 Mayis Sali günü yapilacagi ögrenildi.

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Altyapi Yatirimlari Genel Müdürlügü ihale komisyonu, “Samsun Rayli Sistem Hatlari 10 Adet Tramvay Araci Temini ve Isletmeye Alma Isi” baslikli ihale için 7 Mayis Sali günü Ankara’da toplanacak. Burada saat 10.30’da yapilacak ihale ‘açik ihale usulü’ seklinde gerçeklestirilecek ve e-teklifler de alinacak. Ihaleyi kazanacak yüklenici firma tramvaylari 22 ay içerisinde teslim edecek. Alinacak 10 tramvayla birlikte Samsun’daki tramvay sayisi 39’a yükselecek.

Yeni tramvaylar ile yogunlugun azaltilmasi hedefleniyor.

Cumhurbaskani 17 Ekim’de onaylamisti

Samsun rayli sistem hatti günde yaklasik 90 bin kisiye ulasim hizmeti veriyor. Özellikle sabah ve aksam saatlerinde tramvaylarda yogunluk yasaniyor. Yolcu talebini karsilamak için Samsun Büyüksehir Belediyesinin girisimleri sonucu Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan geçen yil 10 yeni tramvay alimi karari verilmisti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla 17 Ekim 2023’te Resmi Gazete’de yayimlanan kararla birlikte Ulastirma Bakanligi tarafindan Samsun’a 1 milyar liralik yatirimla 10 yeni tramvay alinacagi duyurulmustu.
Kaynak: İHA