Orman Benim Kampanyasinda 313 Ton Atik Toplandi

Tarim ve Orman Bakanligi, Orman Genel Müdürlügü tarafindan düzenlenen “Orman Benim” kampanyasinda Türkiye genelinde 313 ton çöp, orman alanlarindan toplanip geri dönüsüme gönderdi.

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli tarafindan dün Mugla’da baslangici verilen kampanya Türkiye’nin her ilinden yogun ilgi gördü. Hava muhalefeti nedeniyle sadece 4 ilde gerçeklesemeyen kampanyaya basta gençler olmak üzere 7’den 77’ye herkes katildi.

Yurt genelinde “Orman Benim” diyen binlerce insan valilikler ve orman bölge müdürlükleri tarafindan önceden belirlenen adreslerde bulustu. Etkinlige kimi 3 yasinda çocuguyla gelirken kimi de torunuyla beraber katildi.

Özellikle orman içinde yer alan yollarda gerçeklesen çöp toplama isleminde Orman Genel Müdürlügü ekipleri de örtü alti temizligi yapti.

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, kampanyanin toplumun her kesiminden yogun ilgi gördügünü söyledi.



Bakanlik olarak orman yangilarina her sezon öncesi oldugu gibi hazirlikli girdiklerini aktaran Yumakli, Orman Genel Müdürlügü’nün ülke genelinde teyakkuz halinde oldugunu aktardi.

Yanginlari 3 safha olarak degerlendirdiklerini belirten Yumakli, “Bu kampanyamiz bizim en çok önemsedigimiz yangin öncesi safhaya giriyor. Bizim en büyük amacimiz yanginlari kisa sürede söndürmek degil baslamamasini saglamak” diye konustu.

Kampanyaya on binlerce vatandasin katildigini vurgulayan Bakan Yumakli, “Kampanyamizda yaklasik 313 ton çöp toplandi. Bu çöpler de geri dönüsüme gönderildi” dedi.

Yaz aylarinin gelmesiyle orman yanginlari riski daha da arttigina isaret eden Yumakli, “Ülkemizde çikan orman yanginlarinin yüzde 90’i insan kaynakli. Yani orman yanginlarina engel olmak elimizde. Vatandaslarimizdan bir kez daha istirham ediyorum. Ormanlar hepimizin” seklinde konustu.

Kampanyaya özellikle gençlerin ilgisinin sevindirici olduguna deginen Yumakli, “Bu gerçeklestirdigimiz kampanyamiz bir ilk ama son degil. Basta gençlerimiz olmak üzere destek veren herkese tesekkür ediyorum” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA