MHP Lideri Bahçeli'ye Anlamli Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli’yi, Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati (TÜRKSOY) heyeti ve Ahmed Cavad ailesinin fertlerinden Nicat Emiroglu Güliyev, Anar Ahundzade, Mehin Banu Guliyeva ve Yilmaz Ahundzade ziyaret etti.

MHP Lideri Bahçeli'ye Anlamli Ziyaret
Azerbeycan Milli Marsinin ve Çirpinirdin Karadeniz’in söz yazari Ahmed Cevad’in Dogumunun 132.yilina ithafen TÜRKSOY heyeti ve Ahmed cavad ailesinin fertlerinden Nicat Emiroglu Güliyev, Anar Ahundzade, MehinBanu Guliyeva ve Yilmaz Ahundzade MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

Ziyarette, Türksoy Genel Sekreteri Sultan Rayev, Istiklal sairi ve Azerbaycan Millî Marsinin söz yazari Ahmed Cavad’in Türk dünyasinin mümtaz sahsiyeti ve bir cesaret timsali oldugunu belirtti.

Rayev, Cavad’in hayatinin ve ortaya koydugu eserler ile dönemin en parlak, en güçlü temsilcilerinden biri ve milli duruslu bir fikir adami, hümanist ve hayirsever bir entelektüel olarak ismini sadece Azerbaycan’in ve Türkiye’nin degil tüm Türk dünyasinin edebiyat ve düsünce tarihine altin harflerle yazdirmayi basardigini söyledi.



Cavad’ isminin bugün bile Türk dünyasinin bagimsizligi ve özgürlügü ile anildigini belirten Rayev, TÜRKSOY’un Ahmed Cavad ailesinin istegini de dikkate alarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli’ye Türk dünyasina vermis ve vermekte oldugu hizmetlerinden, Türk Millî Ülküsü’ne katkilarindan dolayi ‘Ahmed Cavad Onur Madalyasi’ni takdim etti.

Bunun yani sira Rayev, Ankara’daki TÜRKSOY merkezi için arsanin tahsis edilmesi ve binanin insa edilmesinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin 57. Hükümet Basbakan yardimciligi görevinde iken inisiyatifleri ve olurlari ile gerçeklestigini hatirlatti. Rayev, bu vesileyle Bahçeli’ye TÜRKSOY ailesi adina sükranlarini sundu.
Kaynak: İHA