Istanbul - Sivas YHT Ilk Seferini Yapti

Sivaslilarin heyecanla bekledigi Istanbul-Sivas Yüksek Hizli Tren hattinda ilk sefer yapildi. Sabah saatlerinde Istanbul Sögütlüçesme istasyonundan kalkis yapan trenin ögleden sonra Sivas tren istasyonunda olmasi bekleniyor.

Istanbul - Sivas YHT Ilk Seferini Yapti
Ankara’dan Sivas’a ulasimi 2 saate indiren Ankara-Sivas YHT Hatti, 26 Nisan 2023 yilinda Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’in katildigi törenle açilmisti. Tüm Sivaslilarin heyecanla bekledigi Istanbul - Sivas Yüksek Hizli Tren hatti da bugün Sögütlüçesme tren istasyonundan saat 08.40’ta hareket ederek ilk seferini gerçeklestirdi. Kadiköy Sögütlüçesme istasyonunda yapilan tören saygi durusu ve Istiklal Marsiyla basladi.

Yapilan törene, Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Osman Boyraz’in yani sira TCDD Tasimaciligi Genel Müdürü Ufuk Yalçin, AK Parti Istanbul Milletvekili Nilhan Ayan ve AK Parti Istanbul Milletvekili Ismail Erdem katildi.

Tören bitiminde Istanbul - Sivas Yüksek Hizli Tren katilimcilar tarafindan ugurlandi.

Törende konusan Ulastirma ve Altyapi Bakani Yardimcisi Osman Boyraz, "26 Nisan 2023 yilinda Ankara-Sivas hizli tren hattini açtik. Ankara-Sivas hizli tren hattiyla Ankara-Sivas arasindaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye 12 saatlik yol süresini de 2 saate indirerek Ankara-Yozgat arasini da bir saate düsürdük. Hattimizda Elmadag, Kirikkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdagmadeni, Yildizelili, Sivas bulunmaktadir. Kirikkale, Yozgat, Sivas illerimizle Ankara merkezli hizli tren ana agina baglanmasi ile bu illerimizde yasayan yaklasik 1,3 milyon vatandasimizi hizli trenle seyahat etmesine vesile olduk. Açildigi günden bugüne bir milyonun üzerinde yolcu seyahat etti. Simdi de sizlerle birlikte yüksek hizli trenlerimiz ile Sivas-Istanbul aktarmasiz ekspres seferlerini baslatmanin mutlulugunu, heyecanini ve coskusunu hep birlikte yasiyoruz" dedi.



"3 gelis, 3 gidis sefer yapilacak"

Bakan Yardimcisi Osman Boyraz, "Ankara-Sivas arasinda yüksek hizli tren seferleri, 3 gelis, 3 gidis olarak yapilmaktadir. Sivas ve Ankara’dan yüksek hizli trenlerle seyahat eden yolcularimizdan gelen aktarmasiz Sivas-Istanbul seferleri talepleri dogrultusunda artik bu seferlerden biri Istanbul’a devam edecek sekilde planlanmistir. Bizim burada Sögütlüçesme Istasyonu’nda ugurlayacagimiz tren gibi Sivas’tan da öglen saat 13.00’te hareket eden yüksek hizli tren seferi bugünden itibaren aktarmasiz olarak Istanbul’a devam edecektir. 483 yol kapasitesine sahip setler kullanilacak, isletilecek bu ekspres hatlar Istanbul’dan 08.40’ten kalkacak, Sivas’tan da 13.30’da kalkacak. Trenlerimiz Istanbul- Sivas arasinda Yozgat, Kirikkale, Ankara, Eskisehir, Arifiye, Pendik istasyonlarinda durus saglayacak. Elbette ki ilerleyen günlerdeki taleplere göre tekrar bazi degisiklikler yapilabilir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA