Ingiltere'de Sadiq Khan 3. Kez Londra Belediye Baskani Oldu

Ingiltere’de Pprsembe günü gerçeklestirilen yerel seçimlerde oy sayma isleminin sonuna gelinirken, kesin olmayan sonuçlara göre baskent Londra’da belediye baskanligina 3. kez Sadiq Khan seçildi.

Ingiltere'de Sadiq Khan 3. Kez Londra Belediye Baskani Oldu
Ingiltere ve Galler’deki 107 seçim bölgesinde persembe günü düzenlenen yerel seçimlerde oy sayma isleminin sonuna gelindi. Seçim bölgelerinin 102’sinin sonuçlarinin dün açiklanmasinin ardindan bugün de Ingiltere’nin baskenti Londra’nin belediye baskani belli oldu. Resmi sonuçlara göre Isçi Partili Sadiq Khan, iki dönemdir yürüttügü belediye baskanligina 3. kez seçildi. Muhafazakarlar, 10 seçim bölgesi ile 400’den fazla meclis üyesi kaybetti.

Yaptigi açiklamada Londralilara tesekkür eden Sadiq Khan, “Sevdigim sehre hizmet etmek benim için onur ve su anda onur duymanin da ötesindeyim. Bana duydugunuz güvenin karsiligini verecegim. Daha adil, daha güvenli ve daha yesil bir sehir sunacagim” dedi.

Son birkaç ayin zor geçtigini belirten Khan, durmak bilmeyen olumsuzluklarla karsi karsiya kaldigini söyledi.

Seçim kampanyasinin korku tacirligine gerçeklerle cevap verdigini ve bölme girisimlerine karsi birlestirme çabalariyla karsilik verdigini vurgulayan Khan, “En parlak günlerimiz hala önümüzde” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA