Erzincan'da Filistin'e Destek Yürüyüsü Yapildi

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) ögrencileri tarafindan, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarina tepki göstermek, Avrupa ve Amerika’da çesitli üniversitelerde Filistin için yapilan protestolara destek vermek amaciyla ‘Gazze Için Yürüyüs ve Dua’ programi düzenlendi.

Erzincan'da Filistin'e Destek Yürüyüsü Yapildi
EBYÜ’de ögrenim gören ögrenciler ile akademik ve idari personelin yani sira çok sayida Erzincanli vatandas, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini protesto etmek ve ayni amaçla ABD ile Avrupa’daki üniversitelerde yapilan eylemlere destek vermek amaciyla EBYÜ kampüsünde toplandi. Program, Ilahiyat Fakültesi ögrencilerinden Eyüp Budak’in okudugu Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Daha sonra ögrenciler, Ingilizce ve Türkçe, "Gazze’de katliam var, sesini yükselt", "Bugünün Nazi’si isgalci Israil", "Kudüs için, ilk kiblemiz Mescid-i Aksa için, Filistin için" yazili pankart açti.

Özgür Filistin eylemlerine destek olmak amaciyla gerçeklestirilen programda EBYÜ ögrencileri adina basin açiklamasini Furkan Çoban okudu.

Açiklamada su metne yer verildi:

“Allah’in ve sizin düsmanlarinizi ve onlarin gerisinde olup sizin bilmediginiz, ama Allah’in bildiklerini korkutup caydirmak üzere, onlara karsi elinizden geldigi kadar güç ve savas atlari hazirlayin. Allah yolunda harcadiginiz her seyin karsiligi, zerrece haksizliga ugratilmadan size tastamam ödenecektir. Bir asirdir Filistin’i isgal etmeye çalisan Siyonist terör sebekesi yaklasik 210 gündür Gazze halkina zalimce saldirmaya devam ediyor. Filistin’de göge yükselen bebeklerin ve çocuklarin feryadi, katledilen binlerce masum çocugun mazlumiyeti; arsi alayi titretti ve arstan arza, yeryüzü seytanlarinin ve zalimlerin fermani olarak indi. Ve dünyanin dört bir tarafinda yeryüzünün vicdan ehli insanlari, batakliga düsmüs insanligin onurunu ayaga kaldirmak adina bir devrim atesini tutusturdular. Bu devrim atesi elden ele tüm ülkelerin ve milletlerin ufkunu aydinlatmaktadir. Filistin davasina destek amaçli yapilan bu eylemler Siyonizm’in temsil ettigi küresel seytani düzene karsi hakli bir isyandir. Basta Amerika ve Fransa olmak üzere, Bati dünyasinin birçok yerinde en saygin kabul edilen üniversitelerde gönüldaslarimiz ayaga kalkarak isyan atesine destek vermis ve küresel intifadanin bir parçasi olmayi tercih etmistir. Birçok akademisyen ve ögrenci, bu davaya destek olmustur. Intifada atesi, sinelerinde yürek tasiyan herkesi etkisi altina almistir. Tüm tedbir ve baskilara ragmen, onurlu gençlerin ve akademisyenlerin isyanlari engellenememektedir. Binlerce ögrenci ve akademisyenin tutuklanmasi, sonucu degistirmemistir.

Buradan zulme sessiz kalmayan bu onurlu akademisyenleri ve ögrencilerini selamliyoruz. Ey vicdanli ve aziz halkimiz; sizler de kalkin ve bu insanlik zincirinin halkalarini olusturun. Bu insanlik devrimine siz de istirak edin. Gönülleriniz bu dava için atsin, Diliniz bu davayi konussun ve kalemleriniz bu davayi yazsin. Insanligin ikiye ayrildigi bir zamanda aziz ve özgür insanlarin saflarinda yer alin ve küresel intifadanin serefini bir madalya olarak tasiyin. Bu seref sizden sonraki nesillere de aktarilsin. Küresel intifadaya ve bu intifadayi kusanan özgür ruhlu cesur yüreklere selam olsun. Ve buradan tekrar hatirlatiyoruz: Ehli Vicdan, Ehli iman olan ve kalbinde zerrece Insanlik tasiyan herkese diyoruz ki küresel boykot mallarini almayin-aldirmayin. Unutmayin ki alinan her boykot mali bir bomba, bir tank veya bir füzedir. Ümmetin ve insanligin izzet örtüsüne dokunan Siyonist eller varsa, onlara karsi çikan yigitler, Sütçü Imamlarda vardir elbet. Nihayetinde Sanliurfa’dan bir yigit çikti adi Hasan saklanan idi. Imani gayreti cesareti kabul etmedi bu zilleti ve canini Rabbi Rahmana teslim etti. Rabbimizden niyazimiz sehidimizin attigi bu adimin zulmün tahtini sarsmasi ve Islam dünyasinin bu zelilce seyirciligine son vermesidir. Gazze’yi unutmama ve unutturmama adina elimizden ne geliyorsa yapacagiz, insanlik ve Müslümanligin bagrina hançer saplanmis iken buna seyirci ve ilgisiz kalmak elbette mümkün degildir.

Son olarak buradan tüm dünyaya haykiriyoruz: Kudüs ve Mescidi Aksanin kurtulusu için yapilacak olan her türlü mesru eylemin yanindayiz, tarafiyiz ve destekçisiyiz. Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi ögrencileri.”

Basin açiklamasi sonrasinda yapilan yürüyüs ile program nihayete erdi.
Kaynak: İHA