Türkmen Sair Mahtumkulu Firaki, Yozgat'ta Anildi

Türk ve Islam birliginin önemli savunucularindan Türkmenistanli sair Mahtumkulu Firaki, Yozgat’ta düzenlenen törenle anildi.

Türkmen Sair Mahtumkulu Firaki, Yozgat'ta Anildi
Türkmenistan Büyükelçisi Mekan Isanguliyev, "2024 Mahtumkulu Firaki Anma Yili" etkinlikleri çerçevesinde Yozgat’a gelerek Vali Mehmet Ali Özkan’i ziyaret etti. Ziyaretin ardindan Büyükelçi Mekan Isanguliyev ve beraberindeki heyet, Türkmen sair Mahtumkulu Firaki’nin büstünün bulundugu Yozgat Belediyesi Çapanoglu Kentpark’ta düzenlenen anma törenine katildi.

Törene Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, kurum müdürleri ve Türkmen ögrenciler katildi.

Türkmenistan milli sairi Mahtumkulu Firaki’yi anmak üzere Türkmenistan Büyükelçisi ile Yozgat’ta bir araya geldiklerini söyleyen Vali Özkan, “Türk milletinin tarihinde Dede Korkut’tan Hamadani’ye, Hamadani’den Yesevi’ye, Haci Bektas’a, Mevlana’dan Haci Bayram’a ve Türkmenistan’da Mahtumkulu Firaki, Azerbaycan’da Vahapzade’ye kadar Anadolu’ya mihenk çalan nice yigitleri nice gönüllüleri var. Insallah bu yigitlerimiz bu gönül elçilerimiz oldukça Türk milleti dünya cografyasi üzerinde her daim kalacak. Söz yerindeyse rahmetli Atatürk’ün dedigi gibi Türk milleti tarihte vardi, halde var, insallah gelecekte ve atide de var olacak. Bu vesileyle Türk milletinin mayasina maya katan birligine bütünlügüne, büyüklügüne gönül veren tüm ermisleri, erenleri bir kez daha yad ediyorum. Büyükelçimizi de agirlamaktan duydugum memnuniyeti ifade etmek istiyorum” dedi.

Büyükelçi Isanguliyev ise, “Bugün biz Yozgat’ta güzel bir parkta bulunan Türkmen halkinin ünlü sairi, düsünürü Mahtumkulu Firaki’nin büstüne çelenk birakma töreni için geldik. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’a, Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan’a sükranlarimi sunuyorum. Her sene bu tören Yozgat’ta düzenli bir sekilde yapiliyor, bunun için de emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Mahtumkulu Firaki sadece Türkmen halkinin degil, tüm Türk halkinin ünlü sairi ve düsünürüdür” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Mahtumkulu Firaki’nin büstüne karanfil konulmasiyla tören sona erdi.
Kaynak: İHA