Yilmaz Büyükersen'in Ve 22 Belediye Bürokratinin Yargilandigi Dava Ertelendi

Eski Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen ile 22 belediye bürokratinin yargilandigi ‘Ihaleye fesat karistirma’ davasi 18 Ekim’e ertelendi.

28 Ocak 2013’te Eskisehir Büyüksehir Belediyesi bünyesinde yapilan bazi ihalelere fesat karistirildigi ve neticesinde kamu zararina neden olmasiyla ilgili baslatilan sorusturma çerçevesinde 23 kisi gözaltina alindi. Olayla ilgili 31 Mart 2024’e kadar Eskisehir Büyüksehir Belediyesi Baskani olarak görev yapan 86 yasindaki Yilmaz Büyükersen ve 22 belediye bürokrati hakkinda, Eskisehir 1. Agir Ceza Mahkemesinde ‘ihaleye fesat karistirma’, ‘Edimin ifasina fesat karistirma’ ve ‘Kamu görevlisinin resmî evrakta sahteciligi’ suçlarindan 2016 yilinda beraat karari verilmisti. Yargitay 5. Ceza Dairesi, Büyükersen ve belediye bürokratlarinin söz konusu suçlardan verilen beraat kararinin bozulmasina ve yeniden yargilanmalarina karar verdi. Dava Eskisehir 1. Agir Ceza Mahkemesinde tekrardan görülmeye basladi.

Eskisehir 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin bugünkü durusmasina, haklarinda 3 yildan 7 yila kadar hapis cezasi talep edilen Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen ve 22 belediye bürokrati katilmazken, taraf avukatlari katildi.

Avukatlarin savunmalarini yaptigi durusma, ara kararlarla ilgili sayistay emekli denetçilerden rapor aldirilmasina karar verilerek, 18 Ekim’e ertelendi.
Kaynak: İHA