Yaya Yolunu Isgal Eden Motosiklet, Scooter Ve Araçlar 7/24 Denetleniyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi Trafik Zabita ekipleri insan sirkülasyonunun yogun oldugu bölgelerde vatandaslarin can güvenligini saglamak için trafik denetimlerini artirdi. Ekipler kent merkezi ve ilçelerde bulunan trafige kapali yollarda yaya güvenligini tehdit eden motosiklet, scooter ve araçlara yönelik denetim yapiyor.

Yaya Yolunu Isgal Eden Motosiklet, Scooter Ve Araçlar 7/24 Denetleniyor
Antalya Büyüksehir Belediyesi Trafik Zabita ekipleri sehir merkezinde sadece yaya kullanimina açik olan yollarda ve bölgelerde trafik denetimlerini sürdürüyor. Antalya’nin en islek noktalarinda gerçeklesen denetimlerde yaya yollarini kullanan motosiklet, bisiklet, scooter ve araç sürücülerine cezai islem uygulandi. Kapaliyol Kazim Özalp Caddesi’nde gerçeklesen denetimlerde ekipler, kurallari ihlal eden sürücülere ceza yazdi.

Denetimler 7/24 devam edecek

Turizmin baskenti Antalya’da vatandaslarin ve ziyaretçilerin rahati ve can güvenligi için denetimleri sürdürdüklerini belirten Büyüksehir Belediyesi Zabita Amiri Volkan Sönmez, yerli ve yabanci turistlerin ugrak noktasi olan Kapaliyol’da son dönemlerde alinan sikâyetler dogrultusunda trafik denetimlerini arttirdiklarini söyledi.

Sönmez, “Motosiklet, scooter ve bisiklet gibi yaya yollarinda kullanilmasi yasak olan tasitlarin vatandaslarimizi rahatsiz etmesi, vatandaslarin güven içerisinde yürüyememesinden dolayi denetimlerimizi siklastirdik. Mini araçlar olarak tabir ettigimiz bu araçlarin giris ve çikislarina müsaade etmiyor, kontrolünü sagliyoruz. Uyarilari dikkate almayan kurallara uymayan sürücülerle ilgili yasal islem uyguluyoruz. Bu dogrultuda çalismalarimiz 7/24 devam edecek” diye konustu.



Isgallere geçit verilmeyecek

Ayrica yer isgalleri ile ilgili de denetimlerin devam ettigini ifade eden Sönmez, su bilgileri verdi:

“Vatandaslarimizin kullanimi için ayrilan alanlari, yollari isgal eden masa, sandalye, semsiye gibi unsurlara yönelik denetimler yapiyoruz. Ilk olarak bu isgallerle ilgili uyarilarimizi yapiyoruz. Uyarilarimizi dikkate almayanlar için yasal islemlerimizi uyguluyoruz. Isgalde bulunan, silüeti bozan hiçbir seye müsaade etmiyoruz.”

Kemer Liman Caddesi denetlendi

Antalya Büyüksehir Belediyesi Trafik Zabitasi ilçelerde de denetim gerçeklestiriyor. Antalya’nin turistik ilçelerinden Kemer’de Liman Caddesi’nde yayalarin kullanimina açik olan yollarda motosiklet, bisiklet, elektrikli bisiklet, elektrikli scooter gibi araçlarin kullanimini önlemek için kontroller yapiliyor. Yapilan kontrollerde özellikle motosiklet kullanicilari, can güvenligi için yaya yollarina girmemeleri konusunda uyarildi.
Kaynak: İHA