Vali Dagli Ve OSB Heyetinden Ankara'ya Teknik Gezi

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli ve Çorum Organize Sanayi (OSB) Mütesebbis heyeti ASO 1. OSB’ye teknik gezi düzenledi.

Vali Dagli Ve OSB Heyetinden Ankara'ya Teknik Gezi
Gezi çerçevesinde bölgedeki egitim faaliyetleri incelenirken ve egitim kurumlari ziyaret edilerek degerlendirmeler yapildi. Çorum heyeti, ASO 1. OSB Baskan Vekili Namik Kodaman, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek, Bölge Müdürü Cüneyt Çalik ve Müdür Yardimcisi Kamil Sunal tarafindan karsilandi.

Heyetler arasi yapilan toplantida ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Tütek tarafindan bölgenin sektörel bilgileri, istihdam durumu ve egitim faaliyetleri hakkinda kapsamli bir sunum yapildi. Sunumda, bölgedeki sanayi tesislerinin ve egitim kurumlarinin is birligi ve koordinasyonunun önemi vurgulandi. Ayrica, bölgede yürütülen egitim programlari ve nitelikli isgücü egitim faaliyetleri hakkinda detayli bilgiler sunuldu. Toplantida, ASO 1. OSB’nin Çorum OSB’de sanayi ve egitim kurumlariyla is birligini güçlendirmeye yönelik atilacak adimlar da ele alindi.

Toplanti sonrasinda Vali Dagli ve beraberindeki heyet tarafindan, üretim ve hizmet sektörünün nitelikli is gücü ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla kurulmus olan Ankara Sanayi Odasi Sürekli Egitim Merkezi (ASOSEM), isletmelerin israflarini ortadan kaldirmak ve verimliliklerini artirmak için yalin üretim tekniklerinin ögretildigi Model Fabrika, Nitelikli Mühendislik Adayi yetistiren ASO Teknik Koleji ve ASO 1.OSB’de çalisanlarin çocuklari için açilan Anaokulu’nu gezdi. Programda bölgedeki isletmeleri ve egitim kurumlarini yakindan gözlemleyen Vali Dagli, sektörün ihtiyaçlarina uygun çözümler hakkinda görüs alisverisinde bulundu.

Modern sanayi ortaminin en dogru örneklerinden biri olan Ankara Sanayi Odasi 1.Organize Sanayi Bölgesi’ne yapmis olduklari bu ziyaretin Çorum OSB’de yapilacak olan çalismalara isik tutmasi açisindan oldukça verimli geçtigini belirten Vali Dagli, ev sahipliginden dolayi ASO 1. OSB Baskan Vekili Namik Kodaman’a tesekkür etti.

Ziyarette Çorum Sanayi ve Teknoloji Müdürü Murat Ocak, Çorum OSB Müdürü Özden Özgür Yalçin da hazir bulundu.
Kaynak: İHA