Mardin Valisi Akkoyun Açiklamasi 'Nisan Ayinda 74 Narkotik Suçlara Yönelik Operasyon Yapildi, 8 Kisi Tutuklandi'

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, narkotik suçlarla mücadele çerçevesinde Mardin’de nisan ayinda 74 operasyon düzenlendigini ve yakalanan 16 kisiden 8’inin tutuklandigini söyledi.

Mardin Valisi Akkoyun Açiklamasi 'Nisan Ayinda 74 Narkotik Suçlara Yönelik Operasyon Yapildi, 8 Kisi Tutuklandi'
Kiziltepe Kaymakamliginda düzenlenen aylik Asayis ve Güvenlik Degerlendirme Toplantisi’nda konusan Vali Tuncay Akkoyun, PKK ve FETÖ basta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 158 operasyon düzenlendigini ifade ederek, “Asayis ve güvenlik verilerini degerlendirerek suç oranlarini azaltmak, huzur ve güven ortaminin istikrarini saglayarak ayni zamanda vatandaslarimizin yasam kalitesini yükseltmek ve olusturdugumuz güven ortaminin devamini saglamak nihai hedefimizdir. Bu hususta asayis ve güvenlik konularindaki çalismalarimizi hiz kesmeden ve kararlilikla sürdürmekteyiz. Milletimizin birlik ve beraberligine kasteden bölücü terör örgütlerine karsi kararli mücadelemiz devam etmektedir. Bu anlayisla nisan ayinda Mardin’de bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ basta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 158 operasyon düzenlenmistir. Bu operasyonlar sonucunda gözaltina alinan 36 kisiden 5’i tutuklanmistir. Terörle birlikte organize suçlar kapsaminda organize suç çetelerine yönelik operasyonlarimiz da hiz kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ilimizde 5 operasyon düzenlenmis, 7 kisi hakkinda islem yapilmistir. Ilimiz genelinde yapilan terör, asayis, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarinda 1 adet uzun namlulu silah, 13 adet ruhsatsiz av tüfegi, 62 adet ruhsatsiz tabanca, 5 adet el bombasi ve bin 37 muhtelif mühimmat ele geçirilmistir” dedi.

Vali Akkoyun, Suriye sinirindan yasa disi yollarla ülkeye girmeye çalisan 56 sahsin girisinin engellendigini belirterek, “Suriye sinir hattinda yer alan ilimizde ülkemize yasa disi yollarla geçmeye çalisan sahislara yönelik gerekli çalismalar yapilmaktadir. Nisan ayi içerisinde Suriye’den ülkemize yasa disi yollarla geçmeye tesebbüs eden 56 sahis hudut birliklerimiz tarafindan hudut hatti ötesinde engellenmistir. Siniri geçmeye tesebbüs eden 1 sahis sinirda görev yapan birliklerimiz tarafindan yakalanarak, kolluk kuvvetlerimize teslim edilmistir. Ayrica bölücü terör örgütü mensubu 2 kisi ikna edilerek Suriye’den ülkemize getirilmis ve yine kolluk kuvvetlerine teslim edilmistir" diye konustu.

Narkotik suçlarla mücadele kapsaminda gerçeklestirilen toplam 74 operasyondan 8 kisinin tutuklandigini ifade eden Akkoyun, “Narkotik suçlarla mücadele kapsaminda ilimizde nisan ayi içerisinde toplamda 74 operasyon düzenlenmis, operasyonlar kapsaminda 16 kisi gözaltina alinmis, bunlardan 8 kisi tutuklanmistir. Yine kaçakçilikla mücadelede ve huzur operasyonlari kapsaminda ilimizde nisan ayi içerisinde 60 operasyon düzenlenmistir. Bu operasyonlar kapsaminda 160 kisi hakkinda islem yapilarak 2 kisi gözaltina alinmis olup, 1 kisi tutuklanmistir. Huzur ve güven uygulamalari kapsaminda aranan 274 kisi ilimizde yakalanmistir” seklinde konustu.

112 bin 996 aracin trafik denetlemesinin yapildigini aktaran Akkoyun, “Trafik denetimleri kapsaminda nisan ayinda bin 717’si okul servis araci olmak üzere toplam 112 bin 996 araç denetlenmistir. Çocuk Trafik Egitim Parki’nda 9 bin 453 ögrenciye teorik ve uygulamali egitim verilmistir” ifadelerini kullandi.

Süryani vatandaslarin bayramini kutlayan Akkoyun, “Bu özel ve güçlü toplumsal yapisi, tarihi dokusu ve hosgörü iklimiyle yüzyillardir Müslüman, Süryani ve Ezidi inançlari basta olmak üzere tüm dinler ve diller sehrimizde huzur, güven ve kardeslik içerisinde yasamaktadirlar. Bu vesileyle pazar günü Süryani vatandaslarimizin kutlayacaklari Paskalya Bayramlarini tebrik ediyorum. Tüm Süryani vatandaslarimiza mutlu ve saglikli bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Toplantiya Vali Akkoyun, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Idris Tataroglu, Il Emniyet Müdürü Cebrail Bugday ve Kiziltepe Kaymakami Abdullah Sahin katildi.

Kaynak: İHA