Körfez Belediye Meclisinde Koltuk Gerginligi

Körfez Belediyesi’nin mayis ayi meclis toplantisinda gergin anlar yasandi. CHP’li meclis üyeleri, BBP meclis üyesinin meclis düzenine göre yanlarinda oturmamasi gerektigini belirterek, toplantiya kendi koltuklarinda degil misafir koltuklarindan katildi.

Körfez Belediye Meclisinde Koltuk Gerginligi
Meclis toplantisi, Belediye Baskani Sener Sögüt baskanliginda meclis salonunda gerçeklestirildi.

Gündem maddelerinin tek tek görüsülerek karara baglandigi toplantida CHP’li meclis üyeleri, Büyük Birlik Partisi meclis üyesinin meclis düzenine göre yanlarinda oturmamasi gerektigini belirterek, kendi koltuklarinda degil, misafir koltuklarindan meclise katilim sagladi.

"Adaletsizlik yaptigimizi düsünmüyoruz"

Baskan Sögüt ise CHP’li meclis üyelerini yerlerine oturmaya davet etti. Baskan Sögüt, "Biz mevcut duruma göre hareket ettik. Sandalye sayisi fazla olsa sorun degil ama elimizdeki meclis salonu bu. Iki bölümden olusuyor salonumuz. ’18 meclis üyesi ön 4 sandalyede otursun, 13 meclis üyesi de ön 4 sandalye’ derseniz burada adaletsizlik olur. Bunun varsa mevzuati, teknik bir durumu ona bakar yine degerlendiririz ama bu görev, bu vazife idareye veriliyorsa biraz önce anlattigim sekilde bunun dagiliminda adaletsizlik yaptigimizi düsünmüyoruz. Biz mevcut duruma göre hareket ettik" dedi.



"Ilimtepe’de itfaiye müfrezesi olacak"

Gündem maddelerinin ardindan Yukari Hereke’ye itfaiye müfrezesi konulmasi için girisim yapilmasi yönündeki önergeye cevap veren Baskan Sögüt, "Seçim öncesinde de kisa süre önce de Itfaiye Daire Baskanimizla görüstük. Sadece Yukari Hereke’de degil, Ilimtepe’de de bir itfaiye müfrezesi olacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA