Koçarli Belediye Baskani Arici, Devraldigi Hesaplarla Ilgili Açiklama Yapti

31 Mart yerel seçimlerinde Koçarli Belediye Baskani seçilen Özgür Arici, belediyenin ekonomik durumu ve devraldiklari hesaplarla ilgili meclis üyelerine ve basin mensuplarina bilgi verdi. Karsilastiklari hesaplar ve yapilan harcama kalemleri ile ilgili ciddi bir tutarsizliklar karsilastiklarini belirten Arici, belediyenin haklarini yasal yollardan arayacaklarini söyledi.

Koçarli Belediye Baskani Arici, Devraldigi Hesaplarla Ilgili Açiklama Yapti
Göreve geldikten sonra karsilastiklari hesaplarin oldukça sasirtici oldugunu kaydeden Koçarli Belediye Baskani Özgür Arici, alinan çali süpürgeler, halk ekmek firinina alinan unlar ve çesitli kisilere yapilan ilginç ödemeler hakkinda yasal yollardan haklarini arayacaklarini söyledi.

Arici ayrica Koçarli Belediyesi’nden AK Parti Aydin Il Baskani Gökhan Ökten’e biri Belediye kasasindan digeri de belediyeye ait sirketten aylik 2 asgari ücret avukatlik ücreti ödendigini de söyledi.



Seçimi kazanip göreve basladiklari gün itibari ile hem maddi, hem manevi anlamda travmatik bir durumla karsilastiklarini kaydeden Koçarli Belediye Baskani Özgür Arici, “Biz suanda maaslari ödeyemez durumdayiz. Böyle bir durumda ben de maas almayacagim. Belediyede isçiler ve devletin kadrolu memur çalisanlari, bugün yarim maas alirken önceki dönem belediye baskaninin en yakin adami sirket müdürü Mehmet K.’in maasi net 60 bin TL’dir. Bu maasin hakkini verecek hangi görevleri layigiyla yerine getirmis? Bu sahsi bir kez çalisirken gören olmus mu? Mehmet K, seçimden hemen önce toplamda 300 bin TL içeride kalan parasini alip bugün kayiplara karisarak bir de utanmadan beni isten çikartin diye ihtar çekmis” diye konustu.

“Kagit üzerindeki unlar depoda yok”

Sirket Müdürü Mehmet K.’nin önceki dönem belediye baskani ile kurdugu Menderes Halk Ekmek bünyesinde 2020 yilindan bu yana alinan 18 bin çuval un alindigini evraklardan ögrendiklerini ancak ne ekmek satisi ne de depolarda bu unlarla ilgili bir emare göremediklerini ileri süren Koçarli Belediye Baskani Özgür Arici, “Bu unlar 10 milyon 580 bin TL’ye alinmis. Ancak kesilen faturalarda sevk irsaliyesi dahi yok. Alinan un karsiliginda satilan ekmeklerden 4 milyonluk bir kasa kaydi mevcut. Bu alinan una karsilik gelirin bugün 28 milyon TL olmasi gerekiyor ama 24 milyon TL yok” diyerek ekmek fabrikasinda su anda olmasi gereken 750 çuval unu göremediklerini söyledi.

Arici, “Bu paralar nerelerden nerelere gitti bunlarin hesabini sormak Koçarli halki adina boynumuzun borcu olsun” ifadelerine yer verdi.

“22 bin adet çali süpürgesi alinmis görünüyor”

Açiklamasinda evraklarla karsilastikça saskinliklarinin arttigini ifade eden Koçarli Belediye Baskani Özgür Arici, “Bugün Büyüksehir Belediyesi yilda 2000 adet çali süpürgesi alirken Koçarli Belediyesi 2022 yilinda 22 bin, 2023 yilinda 12 bin ve 2024 yilinda 15 bin adet çali süpürgesi almis. Ancak bunlarin ambar çikis kayitlari yok” diyerek belediye bünyesindeki Adnan Menderes, Ragip As, Cihanoglu, Çakirbeyli, Arpacilar parklari ile Koçarli Millet Bahçesi ve Adnan Menderes Kent Ormani’ndan önceki döneme denk gelen Mart ayinda toplam 247 bin 858 TL olan kazancin kendileri göreve geldikten sonra Nisan ayinda 723 bin 456 TL’ye yükseldigini söyledi.



Kayitlarda bazi esnaf tarafindan belediyeye kesilen faturalara hem belediyeden hem de sirket üzerinden ödeme yapildigini da ifade eden Baskan Arici, 2019 yilinda Koçarli Belediyesi’ne tahsis edilen Adnan Menderes Kent Ormani’nin da ellerinden alindigini söyledi.



Koçarli Belediye Baskani Özgür Arici, açiklamasinin devaminda “Koçarli Belediye baskani olarak üzerine basa basa söylüyorum. Koçarli halkinin bir lirasi ve bir karisini kimseye yedirmeyecegim ve bu hususta tüm yasal halklarimi kullanacagim” dedi.

Kaynak: İHA