AK Parti Il Baskani Ökten'den Açiklama; Sadece Koçarli Belediyesi'nden Ücret Aldim Belediye Sirketinden Almadim

Koçarli Belediye Baskani Özgür Arici’nin AK Parti Aydin IL Baskani Gökhan Ökten’in hem Koçarli Belediyesi’nden hem de Koçarli Belediyesi’ne bagli sirketten aylik ödeme aldigi yönündeki açiklamasina AK Parti Aydin Il Baskani Gökhan Ökten cevap verdi. Sadece Belediye’den ücret aldigini belirten Ökten, “Bir terzi nasil diktigi elbisenin bedelini aliyor ise ben de Koçarli Belediyesi’nin avukati olarak verdigim hizmetin bedelini aldim” dedi.

AK Parti Il Baskani Ökten'den Açiklama; Sadece Koçarli Belediyesi'nden Ücret Aldim Belediye Sirketinden Almadim
31 Mart yerel seçimlerinde Koçarli Belediye Baskani seçilen Özgür Arici, belediyenin ekonomik durumu ve devraldiklari hesaplarla ilgili meclis üyelerine ve basin mensuplarina verdigi bilgide AK Parti Aydin Il Baskani Gökhan Ökten’e biri Belediye kasasindan digeri de belediyeye ait sirketten aylik 2 asgari ücret avukatlik ücreti ödendigini belirtmisti.

Baskan Özgür Arici’nin bilgilendirmesinde yanlislik oldugunu belirten AK Parti Aydin Il baskani Gökhan Ökten, “Bende sadece Koçarli Belediyesi’nin vekaleti var, bagli sirketin vekaleti ok. Dolayisiyla sadece belediyeden ödeme aldim. Bu durum kamuoyuna ‘AK Parti Aydin IL Baskani Gökhan Ökten’in 2 yerden maas aldigi ortaya çikti’ seklinde lanse edildi. Benim aldigim maas degil avukatlik ücretidir. Herkes ne konustugunu bilecek. Biz belediyenin hem dava hem de icra dosyalarini bakiyoruz. Sözlesmem devam etseydi sözlesme sürem boyunca bu ücreti alacaktik. Aldigim ücret de aylik KDV dahil 15 bin 800 TL. Sanki hiçbir is yapmadan bu parayi almisim gibi gösterilmek isteniyor. Nasil bir terzi diktigi takim elbise karsisinda emeginin karsiligini aliyorsa ben de yaptigim isin karsiligini aliyorum” diye konustu.

“Özgür Baskan’i ve Belediyeyi yormadan sözlesmeyi feshettim”

Koçarli’da seçimleri AK Parti’nin kaybedip CHP’li Özgür Arici’nin kazanmasi üzerine hiçbir zorluk çikarmadan sözlesmeyi feshettiklerini kaydeden AK Parti Aydin Il Baskani Gökhan Ökten, “Seçimden sonra Özgür Baskan’i ben aradim. Belediyenin avukati oldugumu bilip bilmedigini bilmiyordum. 9 ay daha sözlesmenin bitmesine zaman olmasina ragmen ‘herkes kendi ekibiyle çalismak ister’ deyip sözlesmenin feshedilmesini teklif ettim. Bizde her sey seffaf.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA