Burdur'daki Diyaliz Olayindan Üçüncü Ölüm Haberi Geldi

Burdur’da 25 Mayis günü diyaliz tedavisinin ardindan fenalasinca hastaneye geri dönen, buradan da Antalya Sehir Hastanesine sevk edilen hastalardan 67 yasindaki Somali uyruklu Amina Abas Jama da hayatini kaybetti. Olayda ölenlerin sayisi 3’e çikarken, 18 hastanin tedavisi ise sürüyor.

Burdur Devlet Hastanesi’nde 25 Mayis Cumartesi günü 08.00-12.00 ile 12.00-16.00 seansinda diyalize giren hastalardan bazilari bas dönmesi, mide bulantisi, suur bulanikligi ve nakil aracindan inememe tarzi sikayetlerle hastaneye geri dönmüstü. Bunun üzerine hastane yönetimi gün içinde diyalize giren tüm hastalari hastaneye çagirip yapilan tetkiklerin ardindan, gün içinde diyaliz merkezinde tedavi olan 33 hastayi Afyonkarahisar, Isparta, Antalya, Bucak’ta bulunan devlet hastaneleri ve özel diyaliz merkezlerine sevk etti. Sevk edilen 33 hastanin 14’ü ise entübe edilmisti.

Olay sonrasi ambulans ile Antalya Sehir Hastanesine sevk edilerek burada tedavi altina alinip entübe edilen hastalardan Somali uyruklu Amina Abas Jama (67) da bugün aksamüstü saatlerinde hayatini kaybetti. Dün Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde kurtarilamayan Mustafa Demir ve bugün sabah saatlerinde Antalya Sehir Hastanesi’nde hayatini kaybeden Saniye Aksöz memleketleri Burdur’da topraga verildi.

Olaydan sonra tedavileri tamamlanan 12 hasta taburcu edilirken tedavisi devam eden 18 hastadan 2’sinin entübe halinde oldugu Burdur Il Saglik Müdürlügü tarafindan resmi internet sitesinde açiklandi.
Kaynak: İHA