Güroymak'ta Yüzde 75 Hibeli 21 Bin Fide Dagitildi

Bitlis’in Güroymak Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan 39 çiftçiye yüzde 75 hibe destegiyle 21 bin sebze fidesi verildi.

Güroymak'ta Yüzde 75 Hibeli 21 Bin Fide Dagitildi
“Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi (TAKEP)” kapsaminda saglanan fidelerin dagitimi, kaymakamlik binasi bahçesinde gerçeklestirildi.

Ilçedeki 35 çiftçiye domates, biber ve patlicandan olusan 21 bin fide teslim edildi.

Fidelerin dagitim töreninde konusan Güroymak Kaymakami Mehmet Zahid Uzun, "Bugün 39 çiftçimize 21 bin adet domates, patlican ve biber fidelerinin dagitimi için burada bulunmaktayiz. Bu 21 bin fideyi çiftçilerimize yüzde 75 hibeli olarak dagitiyoruz. Sezon sonunda ürünlerinizin bereketli olmasini diliyorum. Devletimizin destegi ile bölgemizdeki kiymetli tarim faaliyetlerini daha da arttirmayi hedefliyoruz. Geçenlerde fasulye tohumu dagitimi yapmistik. Bugün de 21 bin adet fidenin dagitimini yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. Çiftçilerimize ve ilçemize hayirli olsun" dedi.

Bitlis Tarim ve Orman Müdürü Ramazan Çolak ise Bitlis’te toplamda 2 milyon 779 bin TL’lik bütçe ile 500 bin adet fide getirdiklerini belirterek, "Bunun 250 bin adedi domates,180 bin adedi biber ve 70 bin adedi ise patlicandir. Ilçelerimizde dagitimi gerçeklestirdik. 10 bin domates, 8 bin biber ve 3 bin adet patlicani Güroymak ilçemizde çiftçilerimize dagitimini gerçeklestiriyoruz. Bu sekilde çiftçilerimizin bütün ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Rabbim hayirlara vesile kilsin, bereketli olmasini diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA