Yozgat'ta Israil'in Saldirilari Protesto Edildi

Yozgat’ta vatandaslar, Israil’in Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin kampina düzenledigi saldiriyi protesto etti.

Yozgat'ta Israil'in Saldirilari Protesto Edildi
Yozgat’ta ögrenciler, vatandaslar ve Yedi Hilal Dernegi, Filistin’e destek yürüyüsü düzenledi.

Aksam namazi sonrasi Çapanoglu Camii’nde bir araya gelen çok sayida vatandas, Cumhuriyet Meydani’na kadar yürüdü. Yürüyüs sirasinda vatandaslar, “Kahrolsun Israil, kahrolsun Amerika”, “Nehirden denize özgür Filistin” ve “Yozgat’tan Gazze’ye direnise bin selam” sloganlari atarak tekbir getirdi.

Cumhuriyet Meydani’nda grup adina açiklama yapan Yozgat Bozok Üniversitesi 3. sinif Tip Fakültesi ögrencisi Sule Meryem Abak, “Katil siyonistler güvenli bölgeleri vurarak insanlik tarihinde benzeri görülmemis bir katliam gerçeklestiriyor. Izzetli Aksa Tufani mücadelesinin basarili operasyonlari ile azginlasan Israil rejimi, 2 milyon insanin sikistigi Refah topraklarina yeni bir katliam için girdi. Soykirim amaciyla sivil Filistin halkini küçük bir bölgeye sikistirdi. Isgalci Israil, insanlik tarihi boyunca görülen en asagilik terör yapilanmasi oldugunu bir kez daha ifsa etmistir. Terör devleti Israil, cephede mücahit Hamas’a karsi alamadigi zaferi evlerini yiktigi ve çadirlarda kalmalarina sebep oldugu sivil Filistin halkina zulmederek gösterecegini zannetmektedir. Lanetli Israil cepheden kaçip sivilleri hedef aliyor. Lanetli Israil, firavunu kiskandiracak bir arsizlikla çocuklari hedef aliyor” dedi.

Abak, konusmasini su sözlerle tamamladi:

“Sesimizi her geçen gün daha da yükseltelim. Alismayalim, eylemleri artiralim. Boykotu sürdürelim. Zalimin yaninda duranlari ve hatta susanlari hep beraber ifsa edelim. Gündemimizi degistirmeyelim, Filistin’i her ortamda temsil edelim. Rabbimizden af dileyip, onun gönderecegi görünen-görünmeyen tüm ebabiller için dua edelim.”
Kaynak: İHA